Cele mai triste recorduri din lume. Aceștia sunt bolnavii care au trăit cel mai mult în comă

bolnavii care au trăit cel mai mult în comă

În cartea recordurilor găsim și 'performanțe' pe care nimeni, niciodată nu ar vrea să le atingă. Este vorba de bolnavii care au trăit cel mai mult în comă, aproape o viață întreagă! Sunt, poate, cele mai triste recorduri din lume dacă te gândești la tragedia și durerea cumplită în care au trăit familiile lor.

 

Te trec fiorii numai când te gândești că un copil dulce de numai 6 ani poate intra în comă în timpul unei operații de apendicită. Dar acest copil, o fetiță pe nume Elaine Esposito, a deținut decenii de-a rândul unul dintre cele mai triste recorduri din lume. Ea a rămas în comă timp de 37 de ani.

37 de ani de comă de la o apendicită

Tragedia din familia americanilor din Chicago a început în 1941. Elaine a intrat în operație, dar și-a pierdut simțurile, percepția și cunoștința. A rămas un trup inert, alimentat de câteva aparate rudimentare care îi pompau aer în plămâni și hrană lichidă în stomac.

În pofida previziunilor sumbre ale medicilor, fata a continuat să trăiască în stare vegetativă încă 37 de ani, 3 luni și 20 de zile. Dragostea și sacrificiul părinților a ținut-o în viață, chiar dacă ea nu a dus o viață cu adevărat. Dar cu fiecare clipă ce trecea, părinții încercați de o grea suferință se rugau și sperau ca fetița lor să se trezească.

Coma diabetică a bătut cele mai triste recorduri din lume

Elaine a stat în comă 37 de ani, dar o altă tânără din America a supraviețuit mult mai mult în stare de inconștiență, pe un pat de spital. Edwarda O´Bara a intrat la adolescență în comă diabetică și a trăit așa, fără să știe de ea, timp de 42 de ani. Le-a supraviețuit inclusiv părinților care au murit înaintea ei, măcinați de durere și de speranțe deșarte.

Edwarda a murit în 2012, după ce povestea ei s-a răspândit în întreaga lume și a fost adesea denumită în presă Albă ca Zăpada. Coma diabetică s-a instalat după ce injecția cu insulină nu și-a făcut efectul, iar tânăra, elevă de liceu pe atunci, a ajuns la spital cu dureri groaznice. Pe când era conștientă încă, ar fi rugat-o pe mama ei cu voce stinsă să nu o părăsească niciodată. Iar mama ei a rămas lângă ea zi de zi.

O tragedie greu de cuprins!

Și în România există, din nefericire astfel de recorduri. Poate că nu la fel de lungi, dar la fel de dureroase. În 2002, o tânără din Timiș care urma să se căsătorească s-a prăbușit din senin și a intrat în comă. Trei ani de zile a fost vegheată de mama ei care mergea zilnic să o spele, să îi dea de mâncare și să îi vorbească.

Maseurul spitalului venea periodic să îi maseze mușchii slăbiți. Viitorul ei soț venea și el zilnic să fie alături de ea și a continuat să meargă întotdeauna de sărbători, cu speranța că se va întâmpla o minune divină. Și fetița lor se ruga zilnic ca mami să se trezească, dar soarta nu a vrut să fie de partea lor.

sursa foto: Shutterstock

 

Citește și: Prințesa Diana avea un simț al umorului greu de potolit. Uite ce supriză i-a făcut prințului William când a împlinit 13 ani.