Ce înseamnă dacă ai vărsat cafea

Pentru europeni, dacă ai vărsat cafea pe tine sau pe masă este un semn bun. De obicei înseamnă că se apropie o veste bună sau că primești bani. Grecii spun și ei că primești bani dacă verși cafea pe farfurioară, dar nu e bine să dai niciodată noroc cu o ceașcă de cafea pentru că e semn de rău augur. În Orient, o fată care a vărsat cafea spune că iubitul ei se gândește la ea.

Cafeaua și vremea

Dacă torni cafea proaspătă într-o ceșcuță și se formează spumă la mijloc, înseamnă că va fi o zi frumoasă și senină. Dacă bulele de aer se formează la marginea ceșcuței, înseamnă că vremea va fi schimbătoare.

Secretul acestei superstiții are și o explicație științifică. Dacă presiunea atmosferică este ridicată, este firesc ca bulele de aer să se adune în centru. Iar dacă presiunea atmosferică scade, bulele se dispersează și se anunță vreme ploioasă.

Se mai crede că vine ploaia și dacă începe să clocotească licoarea amăruie și se varsă pe lângă ibric. Numai că această superstiție are legătură doar cu îndemânarea celui care face cafeaua, fără nicio legătură cu știința vremii.

Spuma cafelei și banii

Când se formează spumă bogată în ceșcuța cu cafea, vin vremuri bune și prosperitate. Se crede că, dacă bulele de aer vin spre tine, după ce ai turnat cafeaua, vor veni și banii. Dacă se îndepărtează de tine, vei pierde bani și chiar sume importante.

Cum se bea cafeaua să atragi norocul

În niciun caz în picioare sau în drum spre serviciu. În unele țări, dacă bei cafea în picioare se spune că planurile tale din ziua aceea vor fi zădărnicite și o să ai parte numai de obstacole și piedici.

Dacă vrei să ai parte de o zi bună și să realizezi mai tot ce ți-ai propus, oprește-te cinci minute și savurează cafeaua în tihnă, acasă sau la birou, dar neapărat stând pe un scaun confortabil.

O altă superstiție spune că trebuie să bei cafeaua în fiecare zi din aceeași ceașcă sau cană, care să fie numai a ta. Așa nu pleacă norocul de la tine, iar cafeaua are puterea ei magică să te ajute cu tot ce vrei să realizezi! Mult noroc!