Cele mai întâlnite greșeli când aplici crema de față

Cele mai întâlnite greșeli când aplici crema de față

Crema de față nu lipsește din îngrijirea zilnică, așa că e bine să știi și cum să o aplici pentru a te bucura pe deplin de proprietățile ei. Hidratantă, nutritivă sau antirid, folosirea cremei de față face diferența dintre un ten tern, obosit și unul fresh și sănătos.

Iată câteva greșeli, des întâlnite, când e folosită crema de față.

Nu te-ai demachiat înainte

Este prima și cea mai mare greșeală când aplici crema de față. De fapt, ce mai mare ar fi să nu folosești deloc cremă. Tenul are nevoie de hidratare în fiecare zi și, mai ales, are nevoie de curățare. Așadar, în fiecare dimineață și seară după ce te-ai demachiat, e momentul să folosești o cremă hidratantă. Specialiștii recomandă să o aplici imediat după demachiere, pentru ca ingredientele active ale cremei să fie absorbite de pielea perfect curățată.

Folosești o cremă care nu este pentru tipul tău de ten

Știm, sunt atât de multe creme pe piață, încât poate deveni dificil să alegi una potrivită. Primul criteriu de care trebuie să ții cont este să știi cu exactitate ce tip de ten ai și apoi să găsești crema pentru tenul tău. În cazul în care ai ten cu probleme (roșeață, acnee, tendință accentuată de uscare), e bine să consulți un dermatolog care să-ți recomande o cremă hidratantă dermatocosmetică pe care să o cumperi din farmacii.

Alegi o cremă de față nepotrivită vârstei tale

Dacă, de exemplu, ți-au apărut primele riduri și folosești o cremă antirid pentru vârsta de 50 de ani, pielea poate reacționa și va deveni uscată sau vor apărea iritații. Citește cu atenție cărei vârste și căror probleme ale tenului se adresează crema pe care alegi să o aplici pe față.

Citește și – Cum estompezi ridurile de expresie?

Nu o folosești zilnic

Îți ia un minut să aplici crema de față. Nu ai două minute pe zi, dimineața și seara, pentru această activitate? La acest lucru să te gândești când îți spui că te grăbești, nu ai timp sau ești obosită. Folosește crema de față cu consecvență pentru a te bucura de rezultate și de un ten sănătos, proaspăt și hidratat.

O folosești și pentru zona din jurului ochilor

Zona din jurul ochilor are nevoie de o atenție specială și de produse create special pentru conturul ochilor. Cumpără-ți o cremă de ochi, aplic-o în fiecare dimineață și seară prin mișcări delicate, fără să apeși. Pielea din jurul ochilor e mai sensibilă, mai subțire, așa că nu folosi niciodată crema de față și pentru această zonă.

Foto: 123rf

Citește și: