Cele mai importante 5 sfaturi de sănătate pentru anul 2018

cum să fii sănătoasă în 2018

Unul dintre cei mai importanți oncologi din lume, italianul Francesco Cognetti, a lansat recent un avertisment cu privire la starea de sănătate a lumii. Conform unor statistici, sunt zeci de țări un populația obeză înseamnă mai bine de jumătate din popor. De asemenea, stresul, fumatul sunt în topul cauzelor diferitelor boli, majoritatea letale. De aceea, medicul Cognetti a întocmit o listă cu cele mai importante cinci sfaturi de urmat pentru a fi sănătoasă în 2018.

Citește și: Ceaiul alb este un antioxidant bun și luptă împotriva îmbătrânirii

Renunță la fumat- Fumaul e responsabil pentru 30% din decesele provocate de tumori în multe state din Europa. Neoplaziile provocate de fumat se regăsesc mai ales la persoanele tinere. Studiile știinifice recente au evidențiat că fumatul duce la formarea tumorilor la cel puțin șapte organe: plămâni, cavitatea bucală, faringe, esofag, laringe, pancreas, rinichi și chiar vezica urinară.

Fă mișcare în fiecare zi– Organziația Mondială a Sănătății a subliniat faptul că mișcarea înseamnă orice consum de energie, după ce te ridici din pat sau de pe scaun. Așadar, mișcare înseamnă și mers pe jos, joacă, treburi casnice, urcatuls cărilor sau plimbarea cu bicicleta. Circa 20 %  din cazurile de cancer din întreaga lume sunt provocate de sedentarism.

Dieta mediteraneană prelungește viața și te menține sănătoasă

Treci la dieta mediteraneană-  Statisticile internaționale indică faptul că tumoare din trei e cauzată de dieta incorectă. Alimentația sănătoasă, asociată cu un stil de viață activ constituie baza prevenției multor boli și reduce în special riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Ca urmare, doctorul Francesco Cognetti recomandă adoptarea dietei mediteraneene.

Redu cantitatea de alcool ingerată- Legătura alcoolului în exces cu cancerul este dovedită în ultimii ani. O tumoare din 10 e cauzată de ingerarea unei cantități prea mari de alcool. Astfel, specialiștii recoamndă un singur pahar de alcool pe zi pentru femei.

Mergi la medici ca să efectuezi controalele anuale necesare- Mamografia, testul HPV și Papanicolau, colonoscopia, acestea ar trebui efectuate în fiecare an. De asemenea, și o vizită la dermatolog sau un set de analize trebuie realizate anual.

Citește și: