Cele mai frumoase tendințe pentru amenajarea bucătăriei: culori vibrante, accente aurii, pereți vegetali

Cele mai frumoase tendințe pentru amenajarea bucătăriei: culori vibrante, accente aurii, pereți vegetali

Cu ce idei proaspete vin designerii de interior?

În primul rând, cu ideea că bucătăriile ar trebui să treacă printr-un adevărat rebranding: De ce să fie albe, când pot fi pline de culoare? De ce să ții aici ghivece și să nu construiești un perete viu? De ce o insulă de bucătărie și nu două? Ai înțeles ideea.

Iată, mai pe larg, care sunt cele mai interesante și mai îndrăznețe tendințe de amenajare a bucătăriilor:

Culorile vibrante

Principala tendință, cu care ne vom întâlni până la finalul lui 2019, va fi prezența în bucătărie a culorilor îndrăznețe, vibrante (galben, portocaliu), pe care le vom regăsi peste tot, nu doar pe perete. Există o mare libertate în a alege culorile, dar avem mână liberă și pentru a realiza diverse combinații: de exemplu, putem în continuare să alegem mobilierul clasic, cum este mobila de bucătărie de pe Elvila.ro și să dăm culoare pereților.

Nuanțele delicate

În tendințe sunt și tonurile pastelate de albastru, galben, roz și verde, care transformă bucătăria într-un spațiu luminos, vesel și primitor. Culoarea complementară este griul, iar una dintre cele mai interesante combinații – gri-roz pastelat.  

Accentele aurii

Când nu a fost la modă auriul?', vei spune. Bună observație, doar că de această dată, ne intră în case discret. Vom regăsi această culoare în micile detalii din bucătărie, fie că este vorba despre accesoriile pieselor de mobilier, lămpi sau țesături.

Insula de bucătărie

Orice bucătărie are nevoie de o zonă de lucru, o zonă de luat masa și, eventual, un bar. Instalând o insulă de bucătărie, acoperi toate aceste nevoi și creezi spațiu de jur împrejurul mesei. Dacă nu ai însă spațiu suficient în bucătărie, amenajează un breakfast bar sau cumpără o masă și câteva cutii de lemn și improvizează. Mese extensibile, cu care poți construi un breakfast bar, găsești pe site-ul de mobilă Elvila.

Pereții vegetali

Pereții vii, construiți din plante, nu reprezintă o noutate, însă până acum rareori i-am văzut în bucătării. Nu la fel vor sta lucrurile anul viitor, când vom vedea natura invadând interioarele, din living până spre baie și bucătărie.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Elvila