Cele mai frecvente coincidențe din viață și mesajul lor ascuns

Cele mai frecvente coincidențe din viață și mesajul lor ascuns

Viața este plină de coincidențe, dar când acestea apar prea des, este imposibil să nu te întrebi care este mesajul lor ascuns. Iată ce spun cercetătorii, după ce au analizat câteva mii de cazuri și au adunat argumente surprinzătoare.

 

În viața de zi cu zi apar o mulțime de fenomene stranii, similarități și coincidențe care ne pot da de gândit. Profesorul de statistică David Spiegelhalter, de la Universitatea Cambridge, a analizat 4.470 de cazuri și a ajuns la concluzia că cele mai multe coincidențe sunt legate de prieteni și de familie sau de diverse fenomene sociale despre care aflăm din mass media.

Cele mai frecvente coincidențe

Iată 5 categorii de coincidențe care apar deosebit de des în viața fiecăruia dintre noi, conform studiului efectuat de profesorul David Spiegelhalter.

  1. Întâlnești persoane care s-au născut în aceeași zi cu tine;
  2. Faci conexiuni între ceea ce ți se întâmplă și fenomenele sociale despre care citești în ziare, cărți sau afli de pe internet;
  3. Ești sunat de o persoană pe care doreai și tu să o suni;
  4. Te întânești pe stradă cu persoane la care te-ai gândit întâmplător în ultima vreme;
  5. Te întâlnești cu diverse cunoștințe în vacanță, fără să știi dinainte că se vor afla în aceeași stațiune.

Cum se explică frecvența coincidențelor

Anul are doar 365 de zile, astfel că, de-a lungul vieții, este imposibil să nu cunoști și alte persoane născute în aceeași zi și aceeași lună cu tine.

Dar probabilitatea de a te întâlni cu persoane la care te-ai gândit în ultima vreme, dar nu le-ai căutat, este o coincidență mult mai stranie. Statistica nu poate găsi un răspuns.

În schimb, o teorie mistică susține că, între oamenii care s-au cunoscut cândva, se păstrează anumite legături care tind să se unească dincolo de timp, aducând aceleași persoane în același spațiu la un moment dat.

Legile universului te avertizează că apariția unor cunoștințe din trecut ar putea declanșa evenimente similare cu cele pe care le-ai trăit cândva, alături de acele persoane.

sursa foto: 123rf.com

Citește și: Ce rol au coincidențele în viața noastră!