Cele mai bune soluții să cureți și să dezinfectezi tocătoarele din lemn

Cele mai bune soluții să cureți și să dezinfectezi tocătoarele din lemn

Ține cont de faptul că tocătoarele din lemn nu trebuie spălate cu detergentul tău obișnuit de vase. Substanțele toxice din detergent intră adânc în fibra lemnului, mai ales dacă are tăieturi de cuțit, și apoi ajung în alimente, în carne și legume. Folosește numai soluții naturale, pentru a le curăța de pete și pentru a le dezinfecta.

 

Oricât de colorate și ușoare ar fi tocătoarele din plastic, mie îmi plac tot tocătoarele din lemn, doar că acum le aleg pe cele din bambus, care sunt mult mai rezistente. Când se pătează și când capătă miros greu de ceapă, am 3 soluții simple și naturale cu care le curăț ușor.

Urmărește clipul nostru și vei vedea cât este de simplu!

 

Un acid natural, sare și bicarbonat

Pentru petele superficiale de la carne sau de la legume, poți folosi sare și lămâie. Presară un strat generos de sare pe tocătoarele de lemn, apoi freacă bine cu o jumătate de lămâie. Aceasta va albi lemnul, va decolora petele urâte și va dezinfecta fibra lemnului în profunzime.

Pentru petele mai dificile de sânge sau de legume roșii precum sfecla sau varza roșie, folosește bicarbonat și oțet. Lasă cele două soluții să acționeze câteva minute apoi freacă energic cu un burete și spală bine tocătorul cu apă caldă. Când se va usca, va arăta aproape ca nou!

Tocătoarele din lemn pot fi dezinfectate cu apa de gură

Cum avertizam mai sus, tocătorul nu trebuie curățat cu detergent, de niciun fel, nici măcar de vase. Când încep să miroasă greu de la ceapă și usturoi, este suficient să le freci energic cu apă de gură care dezinfectează, albește lemnul și scoate petele și mirosul greu. La final, le poți clăti bine cu apă caldă și tocătoarele vor fi curate și parfumate.

sursa foto: 123rf.com
imagine: Libertatea pentru femei

Loading...