Mielul fraged, gătit mediu, are o carne mai delicată care necesită un vin roșu ușor, acidulat, cu un buchet floral. Poți alege un vin roșu de genul Pinot noir sau chiar un vin roze demidulce.

În schimb, mielul cu o carne mai matură, care se coace mai mult timp la cuptor necesită un vin roșu cu o aromă mai tare, chiar un vin sec și puțin aspru.

Cel mai bun vin pentru carnea de miel bine făcută

Românii preferă friptura bine făcută, astfel că și carnea de miel se ține câteva ore la cuptor, să se pătrundă bine de toate aromele condimentelor, și se lasă la rumenit.

O astfel de friptură are un gust bogat, cu arome puternice și se știe că și carnea de miel este mai greu de digerat, mai ales după un ospăț bugat cu ouă și aperitive.

Dacă servești mielul rumenit, cel mai bun vin pentru carnea de miel trebuie să fie unul sec și neapărat roșu. Cu toate acestea, nu trebuie să fie un vin negru, așa cum se servește adesea la Crăciun lângă fripturile și cârnații de porc. Trebuie să fie un vin cu un buchet mai deschis, nuanțat, ușor acidulat și chiar ușor fructat. Un Cabernet este foarte indicat pentru friptura de miel.

Un vin pentru carnea de miel mai grasă

Marii amatori de friptură de miel și de oaie preferă părțile mai grase și mai suculente, bine rumenite pe grătar sau la cuptor. Pentru o astfel de carne este indicat un Merlot. De asemenea, mai poți servi Feteasca neagră sau Băbească neagră, eventual sub formă de șpriț cu apă minerală, dacă ți se par vinuri prea tari.

sursa foto: 123rf.com