Cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară

Cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară. Osul-iepurelui

Vremea a început să se încălzească, dar tu începi să te simți din ce în ce mai obosită? Ai probleme cu kilogramele acumulate peste iarnă? Folosește cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară ca să fii din nou în formă.

Cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară. Osul-iepurelui

Dacă ai probleme cu retenția lichidelor în corp, vrei să slăbești sau să faci o cură de detoxifiere, folosește osul-iepurelui, o plantă cu nenumărate efecte benefice pentru organism. Extractele obținute din rizom şi rădăcini de osul-iepurelui au acțiune diuretică. S-au obţinut efecte bune în artritele cronice, în stări alergice, în special în eczeme și prurit. Toate aceste efecte au fost atribuite acţiunii substanțelor active la nivelul glandei suprarenale. Prepară o infuzie dintr-o lingură pulbere de rădăcină de plantă la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi, în mai multe reprize. Nu se cunosc contraindicaţii. Poți folosi și sulfina, care este și această plantă unul dintre cele mai bune diuretice.

Citește și: Cele mai bune plante diuretice pentru rinichi

Cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară. Măcrișul

'Bogat în vitamina C, măcrișul era cunoscut în trecut ca antiscorbutic. Mai conține cantități importante de fier. Are proprietăţi depurative, preţioase pentru cura de detoxifiere de primăvară, pentru eliminarea din organism a „deşeurilor” acumulate din cauza alimentaţiei specifice din perioada de iarnă. Este uşor diuretic şi laxativ, tonic şi remineralizant. Are însă şi o serie de contraindicaţii severe: în colici nefritice şi litiaze oxalice. De asemenea, nu se va consuma de către cei care au ulcer sau gastrită hiperacidă. Se consumă ca atare sau în preparate culinare simple.'

Sursa foto: 123rf.com