Singura nemulțumire legată de acesta este că părul ar putea mirosi a oțet, însă nu și atunci când știi să-l folosești în cantitatea potrivită și la momentul potrivit.

De ce e atât de bun?

Întâi de toate însă e bine să știi că oțetul de mere, de preferat în varianta lui nefiltrată (cea folosită de regulă este o variantă diluată a produsului), este o combinație de ingrediente benefice: vitamine (printre care A, B1, B2), pectină (care ajută la controlarea nivelului de colesterol și de zahăr), enzime și acizi organici. Folosit pe scalp, acesta ajută la restabilirea Ph-ului scalpului și astfel influențează în bine starea generală de sănătate a părului.

Cum îl folosești?

Asta nu înseamnă că trebuie să-l folosești într-o cantitate mare deodată, pentru efecte imediate. Cea mai bună variantă este să folosești otețul o dată pe săptămână, într-una din apele de clătire a părului. Amestecă un sfert de cană de oțet cu două pahare de apă și aplică soluția pe scalp și pe lungimea părului, masând ușor. După cinci minute de masaj, clătește din nou cu apă. Asta e tot! Părul nu va mirosi a oțet. În timp, vei observa că părul începe să arate mult mai bine.

Copyright: subbotina / 123RF Stock Photo