Ceapă umplută – rețetă de post

Ceapă umplută - rețetă de post

Ceapa umplută este o mâncare de post delicioasă, chiar dacă, în farfurie, s-ar bucura de niște smântână… Mai există o variantă, tot de post a acestei mâncări: în loc de varza murată tocată, puneți miez de nucă măcinat. Gustul e mult mai rafinat! Dacă nu sunteți în post, puteți încerca ceva delicios: varza sau miezul de nucă se înlocuiesc cu tocătură (de două ori tocată!) de porc, călită în untdelemn alături de miezul de ceapă și de puțin orez prefiert.

Ingrediente pentru ceapă umplută

— opt cepe mari (cât mai mari!)
— 400 de grame de varză murată tocată
— o legătură de mărar
— sare
— piper
— coriandru
— untdelemn
— 100 de grame de măsline fără sâmburi

Mod de preparare ceapă umplută

1. Curățați cu grijă cepele, scoțându-le primele foi, apoi le opăriți, dar nu foarte mult, doar cât să se înmoaie un pic.
2. După ce le-ați lăsat să se răcească, le scoateți miezul, băgând însă de seamă să lăsați totuși destule foi, așa încât „peretele cepei să fie destul de gros, să poată ține umplutura.
3. Jumătate din miezul cepelor se toacă și se pune la călit în untdelemn, împreună cu varza murată și măslinele tăiate în bucățele.
4. Condimentați (nu exagerați cu sarea, măslinele sunt destul de sărate) și la sfârșit adăugați și mărarul tocat.
5. Umpleți cepele cu acest amestec și dați-le o jumătate de oră la cuptorul dinainte încins.

Citete și: