Ingrediente pentru ceapă umplută

— opt cepe mari (cât mai mari!)
— 400 de grame de varză murată tocată
— o legătură de mărar
— sare
— piper
— coriandru
— untdelemn
— 100 de grame de măsline fără sâmburi

Mod de preparare ceapă umplută

1. Curățați cu grijă cepele, scoțându-le primele foi, apoi le opăriți, dar nu foarte mult, doar cât să se înmoaie un pic.
2. După ce le-ați lăsat să se răcească, le scoateți miezul, băgând însă de seamă să lăsați totuși destule foi, așa încât „peretele cepei“ să fie destul de gros, să poată ține umplutura.
3. Jumătate din miezul cepelor se toacă și se pune la călit în untdelemn, împreună cu varza murată și măslinele tăiate în bucățele.
4. Condimentați (nu exagerați cu sarea, măslinele sunt destul de sărate) și la sfârșit adăugați și mărarul tocat.
5. Umpleți cepele cu acest amestec și dați-le o jumătate de oră la cuptorul dinainte încins.

Citete și: