Ceapă umplută

Ingrediente:
►5 cepe albe sau roșii
►200 g linte
►o rămurică țelină
►250 g bacon
►3 linguri pesmet
►2 crenguțe cimbru
►o lingură curry
►70 g unt
►câteva fire pătrunjel
►sare
►piper

1. Într-o oală cu apă clocotită se pun să fiarbă 4 cepe și se lasă un sfert de oră. Apoi, se scurg, se lasă să se răcorească puțin și se golesc la interior.
2. Într-o tigaie cu 20 g unt topit, se pune ceapa rămasă să se călească, se adaugă țelina tăiată mărunt și apoi baconul tăiat cuburi mici. Se lasă să se călească împreună 5 minute, se adaugă lintea și apoi se toarnă apă și se fierbe 20 de minute, în funcție de linte. La sfârșitul fierberii, se adaugă curry, sare şi piper.
3. Cu acest amestec se vor umple cepele și se pun într-un vas de cuptor uns cu un pic de unt. Peste fiecare ceapă se presară pesmet și un pic de unt și se dau la cuptor pentru un sfert de oră.
4. Se servesc cu pătrunjel mărunt tocat.

Loading...