Ceafă la grătar

►un kg ceafă
►3-4 cepe
►1-2 căței usturoi
►2-3 linguri bulion
►o linguriță boia dulce
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►sare grunjoasă 
►cimbru uscat și măcinat
►piper măcinat
Pentru garnitură:
►salată verde
►1-2 morcovi
►piure de cartofi
1. Se  taie bucățile de ceafă, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg bine pe un prosop absorbant de bucătărie, se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper și cimbru și se acoperă cu o folie, apoi se lasă la frigider, la macerat.
2. Separat, se curăță și se spală ceapa. Se taie solzișori și se călește în tigaie, în puțin ulei de floarea-soarelui. Când ceapa a devenit transparentă, se adaugă sarea, boiaua dulce și pasta de roșii.
3. Între timp, se încinge grătarul, se unge cu ceapă și se pun bucățile de ceafă. Se lasă să se rumenească uniform pe ambele părți. Se ia de pe grătar și se așază pe un platou. Se acoperă cu un capac.
4. Se prepară, între timp, salata și piureul sau garnitura de cartofi. Ceafa de porc la grătar se servește cu sosul de ceapă și garnitura.

Loading...