CEAFĂ DE PORC ŞI CARTOFI COPŢI

CEAFĂ DE PORC ŞI CARTOFI COPŢI

► Ingrediente
► un kg ceafă de porc
►8-10 cartofi
Pentru marinată:
►200 ml vin alb
►3 linguri ulei de măsline
►2 linguri oțet aromatic
►4-5 căței usturoi
►2 foi dafin
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2-3 linguri zahăr
►100 g unt
►rozmarin uscat

► Preparare:
1. Se caramelizează zahărul și se unge bucata de ceafă.
2. Separat, într-un bol, se pun vinul, uleiul, sarea, piperul, oțetul, foile de dafin, rozma-
rinul, usturoiul pisat. Se amestecă toate cu blenderul și se toarnă peste bucata de ceafă unsă cu zahărul caramel. Se lasă la marinat câteva ore.
3. Cartofii se spală, se curăță, se taie și se pun într-o tavă. Se presară sare, piper și se toarnă untul topit. Se amestecă și se coc în cuptor. Separat, se pune și bucata de ceafă marinată și se rumeneşte.

Loading...