Cea mai simplă rețetă de budincă de cozonac nu cere decât foarte puține ingrediente. Nu trebuie să mai ai în casă decât unt, lapte, ouă și câteva mirodenii simple precum vanilia și romul.

Cum să faci cât mai simplu o budincă de cozonac

Este una dintre cele mai simple rețete de dulciuri. Pe cât de sofisticat este cozonacul, pe atât de simplă este budinca din cozonac.

Trebuie doar să tai feliile de cozonac în cubulețe potrivite și să le presezi bine într-o tavă simplă unsă cu unt. Peste ele se toarnă lapte și ouă.

Folosește cantități potrivite în funcție de cât cozonac ai. Adaugă în lapte esență de vanilie și puțin zahăr, în funcție de gust, iar printre feliile de cozonac presară stafide ținute în rom.

Budinca se coace minimum 25 – 30 de minute, să fie rumenă, și se servește caldă sau rece, mai ales la micul dejun.

Cum să faci budinca mai aromată și mai gustoasă

Iată ce mai poți adăuga la această budincă de cozonac pentru a fi cât mai gustoasă și parfumată:

– coajă de lămâie sau coajă de portocală;

– 2 – 3 semințe dintr-o păstaie de vanilie;

– nuci caramelizate și mărunțite la cuțit;

– esență de rom;

– merișoare deshidratate.

Pune câteva lingurițe de dulceață acrișoară de vișine sau de fructe de pădure când servești budinca de cozonac. Sau, în loc de dulceață, poți decora cu frișcă sau cu înghețată de vanilie feliile de bundică.

imagine: Libertatea pentru femei/Adina Stănilă