Cea mai bună soluție să desfaci lănțișoarele înnodate

Cea mai bună soluție să desfaci lănțișoarele înnodate

Ce poate fi mai enervant decât să pierzi minute întregi încercând să deznozi lănțișoarele înnodate și încâlcite. Cu cât sunt mai subțiri și mai fine, cu atât devine mai migălos și riști să le rupi. Iată cea mai bună metodă să desfaci nodurile din câteva mișcări, fără efort și fără nervi.

Pudră de talc sau șampon

lantisor innodat

Pune puțină pudră de talc sau un strop de șampon pe degetul mare și pe degetul arătător, apoi freacă între cele două degete nodul lănțișorului. Pudra sau șamponul ajută, dacă nodul este foarte strâns, iar lănțișorul prea subțire pentru a fi deznodat doar cu ajutorul degetelor. Întinde apoi lănțișorul pe o suprafață plană, de culoare deschisă, pentru a vedea bine zalele.

Acele desfac lănțișoarele rapid

lantisor innodat 2

În funcție de cât de subțiri și mici sunt zalele lănțișorului, folosește unul sau două ace lungi și subțiri pentru a pătrunde în interiorul nodului. Deja nodul este ușor slăbit după ce l-ai frecat între degete. Este suficient să tragi ușor cu vârful acului de nod și vei observa că începe să se desfacă într-o buclă largă. De aici, treaba este și mai simplă! Folosește în continuare acul pentru a scoate lanțul prin buclă și ai grijă să nu tragi cu forță, ca să nu se înoade la loc. Mult succes!

sursa foto: Libertatea pentru femei