Femeile aleg întotdeauna în public o poziție mai elegantă și își țin picioarele încrucișate. Într-o sală de așteptare, la o ședință, la o întâlnire formală este o poziție firească, deoarece avem de a face fie cu persoane străine, fie cu persoane cu care avem doar legături profesionale sporadice. Mai rar se întâmplă să ții picioarele încrucișate la o discuție cu membrii familiei, spre exemplu.

De asemenea, dacă ții mâinile încrucișate este semn că persoana din fața ta nu îți este apropiată și, poate, nici nu îți place prea mult. Iată ce semnificație mai au aceste poziții, conform sociologilor.

Dacă ții mâinile încrucișate, cu brațul drept peste cel stâng

Dacă îți încrucișezi piciorul drept peste cel stâng și, în mod similar, brațul drept peste cel stâng, înseamnă că ești în alertă, că discuția sau întâlnirea respectivă nu decurge așa cum îți dorești. Îți este teamă că lucrurile pot lua o turnură neplăcută și te pregătești să dai o replică neplăcută interlocutorului.

Dacă ții brațul stâng peste cel drept

Când îți pui brațele invers, adică brațul stâng peste cel drept, ești într-o stare de incertitudine și așteptare. Atitudinea ta arată precauție, retragere sau chiar izolare față de ceilalți. Preferi doar să asculți, fără să intervii, pentru că știi că nu mai ai cum să schimbi lucrurile. Te gândești deja că ar fi mai bine să părăsești locul discuției.

Ce arăți când ții mâinile încrucișate în fața unui bărbat

De fiecare dată când îți încrucișezi piciorul în zona gleznelor, atitudinea ta arată că vrei să atragi atenția și că ești abordabilă. Dacă ești în prezența unui bărbat, gestul tău arată faptul că interlocutorul îți este simpatic și că aveți o conversație plăcută, degajată sau, cel puțin, interesantă.

Dacă îți încrucișezi brațele, este posibil să fi impresionată de el, dar încerci să maschezi acest lucru pentru că nu vrei să te arăți deschisă și vulnerabilă. Ești ușor suspicioasă, dar lucrurile merg bine și știi că poți fi atrăgătoare în ochii celuilalt.

foto: 123rf.com