Ce spune despre tine poziția preferată de somn

Ce spune despre tine poziția preferată de somn

Tu cum preferi să dormi? Într-o parte, ghemuită cu genunchii strânși, sau pe spate, întinsă și relaxată? Specialiștii spun că sunt doar patru poziții principale de somn și că fiecare dintre noi alegem una sau două dintre ele în mod inconștient. Cu toate acestea, poziția preferată de somn dezvăluie despre tine lucruri la care nici nu te gândești.

1. Poziția soldatului

Dacă se întâmplă adesea să adormi seara întinsă pe spate, cu mâinile pe lângă corp, și să te trezești dimineața în aceeași postură, înseamnă că este poziția ta preferată, în care te simți cu adevărat relaxată și te odihnești bine. Această poziție este denumită de specialiști poziția soldatului, aflat în expectativă, și este specifică unei firi rezervate și liniștite. Ești sigură de tine, ești capabilă să faci față stresului cotidian și nu te lași influențată de problemele pe care le întâlnești.

2. Poziția jinduitorului

Dacă dormi adesea întoarsă într-o parte, cu genunchii flexați și mâinile întinse în fața ta, se pare că preferi poziția jinduitorului. Numele acestei poziții este surprinzător, dar ea este specifică persoanelor care nu reușesc să își împlinească visurile și dorințele, în sufletul lor jinduind după lucruri pe care nu le pot avea. Nu ai suficientă încredere în tine, nu ești mulțumită de tot ce ai și de cee ace faci și îți dorești mereu altceva. Ești genul de persoană care adună eșecurile din trecut și nu reușește să treacă peste greșeli pentru a merge mai departe.

3. Poziția fetusului

Dacă dormi într-o parte, cu genunchii strânși la piept sau strângând o pernă în brațe, aceasta este poziția bebelușului din burta mamei. Din păcate nu este o poziție sănătoasă, pentru că nu poți respire normal, iar coloana vertebrală este supusă unei presiuni dureroase. Dacă adopți această poziție, înseamnă că nu există prea multă afecțiune în viața ta și că ai nevoie de încurajarea celor din jur. Te simți adesea neglijată de persoanele apropiate și nu ai încredere în partenerul tău de viață.

4. Poziția anxiosului

Dacă dormi pe burtă, cu mâinile de o parte și de alta a capului, apucând perna, afișezi o postură indiferentă, de parcă viața ar trece pe lângă tine, fără să ai control asupra ei. Dar aceasta este doar impresia de suprafață. În realitate, ești mereu tensionată, îngrijorată, nu reușești să ții pasul cu evenimentele și îți rămân mereu lucruri de făcut de pe o zi pe alta. Învață să rezolvi fiecare situație la timpul ei și te vei simți mai liniștită seara, înainte de culcare.

sursa foto: Shutterstock.com