Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta

Limba indică starea de sănătate

Cu ajutorul aspectului limbii, poți să-ți dai seama singură, sau cu ajutorul unui medic, despre starea ta de sănătate. Mai mult, poți să identifici eventuala problemă, a explicat profesorul Antonino di Pietro, dkirectorul Institutului Dermoclinic din Milano, Italia.

Citește și: 12 motive să bei un pahar cu apă caldă în fiecare zi

Limbă ”palidă” de culoare gălbuie– Dacă limba prezintă o nuanță galbenă, acesta este un semn de îmbolnăvire de gripă, infecție virală sau apariția febrei. Totodată, medicul poate să-și dea seama și dacă e o simplă ciupercă, apărută din cauza sistemului imunitar slăbit.

Margini roșii ale limbii- O limbă înroșită pe margini sau în centru poate indica o infecție la intestine.  De asemenea, aspectul roșiatic poate indica și intrarea la menopauză sau experimentarea unui stres semnificativ.

Limba indică afecțiunile celor mai importante organe

Limbă roșu închis– Dacă apare un colorit roșu-închis pe acest organ, atunci e posibil să fie vorba despre creșterea temperaturii corporale sau a sângelui. În general limba roșie apare când corpul se luptă cu o infecție, cu febră sau cu o rană semnificativă.Dacă vârful limbii e foarte roşu, este vorba de o afecţiune a inimii

Limba uscată, rozalie– Dacă limba nu e suficient de umedă ci se simte puțin uscată iar culoarea e un roz atipic față de cel obișnuit, atunci ar putea fi vorba de oboseală cronică sau o inflamație intestinală.. Chiar și icterul poate fi o cauză, dar și deshidratarea.

Limba maronie – Coloritul maroniu sau crăpături pe partea dreaptă și la mijlocul limbii indică probleme de sănătate ale ficatului.

Limba perfectă este roz, umedă și fără pete, având o culoare uniformă, fără modificări de grosime. Și crăpăturile de pe acest organ pot constituie un semn de boală. O limbă cu crăpături indică deficite energetice, adică au anumite organe în suferinţă şi poţi să asociezi organul respectiv cu zona în care limba este crăpată.

Citește și:

Loading...