Potrivit unui studiu, sexul bebelușului tău este asociat cu imunitatea ta.

Sexul copilului nenăscut este legat de răspunsurile imune pe care le aveți când sunteți gravidă.

Sfecla roșie în sarcină. 10 beneficii ale legumei pentru gravide

Ce semne îți transmite corpul când ești însărcinată cu o fetiță

Cercetătorii au descoperit că, după expunerea la bacterii, celulele imune ale acelor femei gravide cu fete au produs un răspuns pro-inflamator mai mare și mai puternic decât celulele imune ale femeilor însărcinate cu băieții.

Ce înseamnă asta? Ei bine, un mod pro-inflamator înseamnă că corpul tău este predispus la producerea inflamației, ceea ce te poate face și mai susceptibilă la a te îmbolnăvi.

Acest studiu a investigat aproape 80 de mame pe întreaga durată a sarcinii.

Autorii studiului au continuat să examineze activitatea sângelui femeilor pentru a măsura dacă prezintă niveluri diferite de „citokine” (markeri imuni), pe baza sexului fătului lor.

Cercetătorul principal al studiului, Amanda Mitchell, afirmă că, deși studiul nu dezvăluie exact diferențele pe care și le-a dorit să le expună, în mod neașteptat, studiul a relevat ceva și mai interesant.

Femeile nu au prezentat diferențe în nivelurile de citokine de sânge pe baza sexului copilului.

Totuși, s-a descoperit că celulele imune ale femeilor care au fetuși de sex feminin produc citokine mai pro-inflamatorii atunci când sunt expuse la bacterii.

Acest lucru înseamnă că femeile care au fetițe au prezentat un răspuns inflamator intensificat atunci cand sistemul lor imunitar a fost provocat, în comparație cu femeile însărcinate cu băieți.

Când pot bea apă bebelușii? Iată și de ce cantitate de apă are nevoie

Ce ar putea însemna asta pentru tine?

Această cercetare ajută femeile și obstetricienii să recunoască faptul ca sexul fetal este un factor care poate avea impact asupra modului în care corpul femeii răspunde provocărilor imune de zi cu zi.

Provocări cum ar fi vindecarea rănilor și răspunsurile la viruși și bacterii.

Una dintre mamele care au participat la studiu povestește că avea o fată, la momentul investigației.

În copilăria ei, mama a suferit de multe alergii, însă ele au dispărut când a devenit un adult.

Dar în cursul sarcinii, aceleași sensibilități au revenit.

Excesul de procese inflamatorii din corp produce simptome asemănătoare bolii, cum ar fi dureri, crampe, oboseală și durere.

Același excces ar putea și să agraveze simptomele afecțiunilor cronice existente, cum ar fi astmul.

Iar mamele gravide cu fetele vor experimenta acest lucru mai mult.

Potrivit specialiștilor este vital să vă străduiți să rămâneți sănătoase pe parcursul sarcinii, indiferent de sexul copilului nenăscut.

Este important să ne gândim la sprijinirea funcției imunitare sănătoase, ceea ce nu înseamnă neapărat o stimulare – este problematic să avem prea puțin sau prea mare răspuns imunitar.

Acestea fiind spuse, cercetarea a arătat că exercițiile fizice susțin funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar, la fel alimentația, relaxarea, meditatia.

Desigur, este întotdeauna important să discutați cu medicul înainte de a face orice schimbări în rutina sau dieta obișnuită.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto