Ce să nu faci niciodată când decolează sau aterizează avionul

Femeie dormind în timpul zborului cu avionul

Siguranța zborului impune multe condiții călătorilor, mai ales când decolează sau aterizează avionul. Toată lumea știe că trebuie să își închidă telefoanele mobile și să pună centurile de siguranță. Dar mai sunt câteva lucruri de care e bine să ții cont în primul rând pentru siguranța și sănătatea ta.

 

Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont când călătorești cu avionul și mai ales în momentele în care decolează și aterizează avionul. În aceste momente, când schimbarea de presiune este bruscă, organismul are de suferit.

Încearcă să nu dormi când decolează sau aterizează avionul

Cu toții avem probleme cu presiunea aerului și ne dor urechile când avionul decolează și se înalță în câteva secunde la câteva mii de metri. Aceeași problemă apare și la aterizare, pentru că presiunea aerului se schimbă mult mai rapid în jurul tău decât presiunea din urechi.

Este o problemă temporară, dar pentru a scăpa de durere tot ce trebuie să faci este să înghiți rapid de mai multe ori sau pur și simplu să mesteci niște gumă. Inspiră și respiră adânc, pentru câteva secunde, sau încearcă să caști. Aceste trucuri simple te vor ajuta să scapi de durerea din urechi.

Dacă dormi, nu mai poți face toate aceste lucruri, presiunea din urechi crește și te poți trezi cu o durere strașnică de cap sau cu sângerări din nas.

Citește aici în ce condiții pot zbura cu avionul minorii neînsoțiți.

Evită să bei sucuri acidulate

Ar fi bine să te abții să consumi băuturi acidulate în avion, mai ales la câteva secunde înainte de aterizare. Schimbarea de presiune face ca gazele din interiorul stomacului să își mărească cu 25% volumul și te vei simți dintr-o dată balonat, vei avea dureri de stomac și nu ești lăsat să mergi la toaletă înainte de decolare.

Vei fi nevoit să te abții până ajungi în aeroport, ceea ce este deosebit de inconfortabil, ba chiar dureros pentru persoanele mai sensibile.

Nu asculta muzică la decolare!

Este indicat să acordăm atenție instrucțiunilor de salvare, în caz de accident. Nu îți pune căștile cu muzică în urechi imediat ce decolează avionul. Urmărește cu atenție sfaturile și instrucțiunile personalului de la bord, pentru că acestea îți pot salva viața când totul pare pierdut.

Nimeni nu se gândește la accidente și prăbușire când se urcă în avion, dar nu trebuie ignorate instrucțiunile de la bord.

sursa foto: 123rf.com

Loading...