Barul de salate, ce trebuie să eviți!

Apar din ce în ce mai des în localurile mai mari baruri cu legume și fructe de unde te poți servi singură. Sigur că este o idee excelentă să îți poți face singură salata, dar unele dintre legume nu sunt schimbate zilnic. Verdețurile și ingredientele care oxidează rapid sunt mereu împrospătate. Dar boabele de mazăre, rondelele de ceapă, de ardei și de morcovi, fasolea, măslinele sau murăturile pot sta mai multe zile în șir la bar, până sunt consumate.

Cuburile de gheață

Evită să ceri sucuri cu gheață, pentru că, de obicei aceasta este făcută din apa de la robinet, iar mașinile de făcut gheața nu sunt prea des curățate și dezinfectate.

Evită limonada

Este una dintre băuturile care pot conține cele mai multe bacterii. Se poate face cu apă de la robinet, se face cu lămâi care nu au fost spălate în prealabil și nu știi cât de curată a fost pe mâini persoana care a pregătit-o. Într-un restaurant de tip fast-food este mai bine să ceri băuturi ambalate, ținute la rece.

Cartofii prăjiți

Gândește-te de două ori înainte de a consuma cartofi prăjiți la fast food. Nu știi niciodată cât de des schimbă uleiul în care îi prăjesc. De obicei, se folosește uleiul până devine maroniu și nu mai are putere de prăjire. Același lucru este valabil și pentru celelalte alimente prăjite precum aripioarele de pui sau chifteluțele. Se recomandă mai degrabă

Pastele într-un restaurant de tip fast-food

De obicei, pastele sunt gustoase chiar și la fast-food, datorită sosurilor pline de arome sintetice, sare și glutamat. Ți se par mai bune decât acasă, dar în realitate nu sunt prea sănătoase și au și un preț piperat, dacă te gândești cât de puțin costă ele în comerț.