Adaugă o lingură din fulgii de cartofi la clătite

Aluatul pentru clătite iese puțin mai dens și mai gustos, dacă adaugi o lingură de fulgi de cartofi. Aceștia sunt recomandați mai ales dacă vrei să faci tort de clătite și le pregătești un pic mai grosuțe, să susțină crema.

Pâinea de casă cu fulgii de cartofi iese mai gustoasă

Dacă îți place să faci pâine de casă, adaugă iaurt și două, trei linguri de fulgi de cartofi la 500 de grame de făină. Va avea un gust deosebit, mai dulce, și va fi mai sățioasă.

Crustă crocantă pentru copănelele prăjite

Cui nu-i plac copănelele? Un preparat simplu și apreciat de toată familia, dar care va fi mai gustos dacă adaugi fulgii de cartofi. După ce speli copănelele și le tamponezi cu un șervețel, să fie cât mai uscate, dă-le prin ou bătut cu diverse condimente și apoi prin fulgi de cartofi mărunțiți.

Adaugă fulgi și la chifteluțe

Indiferent că faci chifteluțe din carne de porc, din carne de pește sau din legume, adaugă și două, trei linguri de fulgi de cartofi în compoziție. Aceștia ajută compoziția să fie mai legată și să fie mai pufoasă, după ce le prăjești.

Mărunțește fulgii de cartofi pentru supe și sosuri

Cel mai gustos truc pentru supele cremă și sosurile de friptură îl reprezintă fulgii dezhidratați de cartofi. Trebuie doar să îi mărunțești la robot și să îi adaugi în supă în ultimul sfert de oră înainte de a stinge focul. Tot cu acești fulgi, poți da savoare și consistență sosurilor pentru friptură pe bază de roșii sau de muștar.

Descoperă aici o rețetă delicioasă de supă cremă!

sursa foto: 123rf.com