Este unul dintre cele mai plăcute și parfumate condimente, deși puțină lume știe că frunzele și florile sale miros neplăcut. Semințele, în schimb, conțin uleiuri eterice și sunt deosebit de aromate, drept pentru care coriandrul a cucerit bucătăriile din toată lumea.

  • Coriandrul este o plantă anuală de origine mediteraneeană, care poate fi cultivată în grădină, dar și în jardiniere adânci în balcon.
  • Semințele sale parfumate sunt folosite îndeosebi la condimentarea cărnurilor grase și a peștelui, dar și la murături.
  • Semințele bine coapte se culeg pe vreme înnorată, dimineața sau seara, pentru a se păstra cât mai bine uleiurile eterice pe care le conțin.
  • Boabele de coriandru trebuie măcinate doar înainte de folosire, pentru că își pierd repede aroma. În cazul în care cumperi coriandru măcinat deja, păstrează-l într-o pungă cerată, ferit de soare și umezeală. Ține minte că semințele întregi se păstrează mai mult timp decât cele măcinate.
  • Aroma semințelor poate fi mai pronunțată dacă sunt ușor prăjite înainte de folosire sau înainte de a le măcina.

sursa foto: 123rf.com