Dar ce este stilul vintage? Hainele care provin din perioada 1910-1960 sunt numite vintage, iar cele care urcă până în anii ‘90 inclusiv, sunt numite retro.

Cu toate suntem fascinate de frumusețea seducătoare a lui Marilyn Monroe sau de eleganța lui Grace Kelly, aceste femei sunt simboluri ale filmului hollywoodian, adevărate surse de inspirație pentru cele care doresc să adopte acest stil sau măcar să împrumute din farmecul lui.

Astfel, îți prezentăm idei pe care să le iei în considerare dacă te interesează să incluzi acest trend în garderoba ta:

1. Alege cu grijă

Alege cu grijă atunci când hotărăști că vrei să fii fericita posesoare a unei piese vintage. Prețul unui obiect de la începutul secolului trecut este destul de piperat, așa că fii cu băgare de seama de unde îl achiziționezi, iar dacă are prea multe defecte, poate că ar trebui să te întrebi de două ori dacă merită să îl incluzi în șifonierul tău.

Accesoriile vintage precum brățările, colierele sau broșele sunt de o calitate remarcabilă și extrem de cochete. Alegerea unei astfel de piese o să te deosebească de restul, punându-ți în evidență feminitatea și oferindu-ți un farmec aparte.

2. Și modern și vintage

Nu este nevoie să te îmbraci din cap până-n picioare cu piese vintage, nu toată lumea poate să adopte cu asumare acest stil. Deci, începe prin a asorta o fustă cloche vintage cu crinolină împreună cu o bluză cu umerii goi, sandale cu platformă, o eșarfă din mătase la gât și ceasul preferat la mână. 

Poți de asemenea să optezi pentru o pereche de blugi cu talie înaltă care îți vor accentua formele și un top simplu, accesorizat cu o broșă statement. O geantă poștaș și o pereche de stiletto sunt tot ce ai nevoie pentru o seară casual în compania prietenelor.

3. Împrumută de la mama

Dulapul mamei este foarte probabil să conțină și piese retro, poate chiar vintage moștenite de la bunica sau străbunica. Și de la acestea te poți inspira cu piese elegante din acea perioadă.

De altfel, atunci când călătorești la Paris, Viena și New York poți merge la târguri vintage unde, dacă vei căuta cu mare băgare de seamă, vei găsi articole vestimentare din acea epocă.

Și la noi în țară se organizează astfel de evenimente, așa că fii cu ochii pe site-urile de socializare pentru a participa la târguri de acest gen. Poți să vizitezi și magazinele second-hand din orașul tău și dacă ești norocoasă te poți alege cu un articol măcar retro, dacă nu vintage. Fii cu băgare de seama când alegi, pentru că unele haine pot avea defecte subtile și nu ai vrea să regreti achiziționarea lor.

Și îndrăzneț și delicat, vintage-ul este un trend care cu siguranța va căpăta din ce în ce mai multă notorietate pe viitor, fiind imposibil de ratat.

Sursă photo: Irina Bg/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro