Analiza viselor este subiectivă. Nimeni nu poate spune că deține rețeta perfectă după care le poate descifra. Dar specialiștii de la Institutul ”C.C. Jung” din Los Angeles au câteva explicații pertinente, care te vor pune pe gânduri.

Visele despre fostul, în momentele cheie din viața ta

Dacă îți visezi fostul iubit la puțină vreme după ce ai intrat într-o nouă relație, subconștientul tău încearcă astfel să analizeze argumentele pro și contra și să facă o comparație între bărbatul din trecut și cel din prezent. Dacă visele cu fostul sunt, în general, negative și îți o lasă o senzație neplăcută, înseamnă că începi să valorizezi calitățile bărbatului din prezent, chiar dacă nu ești prea sigură pe viitorul vostru. Dar, dacă visele respective îți trezesc nostalgia, înseamnă că nu ești prea mulțumită de relația actuală și încerci să te conectezi la amintirile frumoase din trecut. La începutul unei relații noi, ești întotdeauna mai vulnerabilă și nu știi exact ce vrei.

O afacere în coadă de pește

Apariția viselor legate de fosta iubire te avertizează că, între voi doi, lucrurile nu s-au încheiat. Încă mai ai sentimente puternice față de el, fie că îl iubești, fie că îl urăști și simți nevoia să le clarifici. Acest lucru nu înseamnă neapărat că vrei să fii din nou cu el sau că merita să rămâneți împreună indiferent de situație, ci că tu trebuie să îți analizezi cu grijă dorințele și să alegi. Fii sinceră cu tine și, dacă îl mai iubești, încearcă să îi dai o nouă șansă, înainte de a te implica într-o altă relație.

Visele sunt simbolice

Fostul iubit poate semnifica mai degrabă o perioadă din trecut care a lăsat urme adânci în viața ta, decât o iubire pierdută. Poate fi și un sentiment de vină că tu l-ai părăsit, fără să îi dai șansa să își apere dragostea. Sau nevoia de vindecare după o relație traumatizantă, pentru a putea gusta din nou plăcerile unei noi iubiri. Visele sunt simbolice și nu trebuie interpretate niciodată ca atare. Ele trebuie analizate în contextul în care apar și în funcție de nevoile tale. Fostul iubit a reprezentat cândva o ”bucățică” din tine pe care trebuie să o recuperezi.

sursa foto: 123rf.com