Ce încălțări alegi pentru timpul liber

Ce încălțări alegi pentru timpul liber

Pantofii cu șiret

Practici, comozi, ușor de asortat, pantofii Oxford, în stil englezesc au câștigat tot mai mult teren în ultimii ani. Forma poate varia, la fel și culorile, talpa sau detaliile de pe ei. Arată foarte bine alături de o ținută casual, cu pantaloni drepți, îndoiți deasupra gleznei și o bluză lejeră. De asemenea, îi poți combina cu o fustă dreaptă, cloș sau o rochie de zi. Dacă modelul e mai fin, merg de minune și la ținutele mai office, cu pantaloni pană.

 Tenișii

Și aici ai mai multe variante: din pânză, din piele, scurți sau peste gleznă. Îi poți purta la jeanși, rochii din denim, lungi sau chiar înflorate, pantaloni scurți sau trei sferturi sau fuste și chiar sacouri, atâta timp cât ținuta rămâne într-un registru sport-casual. Poți completa cu tot felul de accesorii: o geantă cu o curea lungăpurtată pe un umăr, o eșarfă amplă, ochelari de soare, accesorii potrivite cu stilul. Tot în această categorie ar putea întra și tenișii fără șiret (slip-on), la fel de ușor de integrat în ținutele de zi.

 Balerinii

Rămân alegerea numărul 1 pentru multe femei. Sunt ușori, comozi și foarte ușor de asortat. Îi poți purta cam la orice: pantaloni capri, jeanși, fuste de orice fel, rochii, pantaloni scurți. Iar oferta este atât de variantă, încât e aproape imposibil să nu găsești un model care să ți se potrivească. Și, chiar dacă sunt printre cele mai comune încălțări de sezon, ai o mulțime de variante pentru a scoate ținuta din banal: poți alege balerinii cu vârf ascuțit, pe cei cu aplicații, pot avea o culoare sau un decupaj interesant sau pot fi puși în valoare de celelalte piese ale ținutei.

Sursa foto: Flickr.com