Ce greșeli poți să faci și tu când folosești uscătorul de păr

Ce greșeli poți să faci și tu când folosești uscătorul de păr

Unii stiliști susțin că trebuie să folosești uscătorul de păr doar când te coafezi, alții spun că poate fi folosit de fiecare dată când te speli pe cap. Cine are dreptate? Dacă îl folosești corespunzător, părul tău va rămâne sănătos și frumos.

 

Folosește aerul cald în combinație cu aerul rece

Toate uscătoarele de păr au și butoane pentru aer rece, iar acest lucru nu este doar un moft al producătorilor. În mod corect, trebuie să folosești aerul cald combinat cu aerul rece, deoarece acesta din urmă previne uscarea excesivă a părului, deteriorarea firelor și ajută buclele să reziste mai mult.

Usucă părul de la rădăcină spre vârfuri

Cele mai multe dintre noi avem tendința să uscăm părul mai întâi la vârfuri și apoi către rădăcină, dar este greșit. Este bine să folosești uscătorul de păr din vârful capului de-a lungul șuvițelor până la vârfuri, pentru a împiedica firele să se usuce excesiv și să se despice.

Folosești uscătorul de păr prea aproape de față

Ai grijă să nu folosești uscătorul prea aproape și să îți iriți pielea de pe față și de pe gât sau să îți arzi firele de păr mai fragile. În general, uscătorul se ține la o distanță de un braț de cap.

Ții prea mult părul prins în prosop

De cele mai multe ori, ne luăm cu alte treburi și ținem părul umed strâns în prosop câte o jumătate de oră înainte să îl uscăm. Dar nu este deloc recomandat, deoarece firele de păr se usucă în prosopul absorbant până la 80% și sunt mai vulnerabile când folosești uscătorul de păr. Ține prosopul doar 10 minute și usucă-te imediat cu uscătorul, câtă vreme părul tău este încă foarte umed.

Aplică produse cu protecție termică

Alege un ulei de păr sau un balsam care protejează firele de curentul fierbinte al uscătorului. Alege un produs de calitate, care să nu conțină alcool sau parfum sau un ulei prea gras. Trebuie să fie un ulei special pentru păr care să intre imediat în fire și să le protejeze.

Nu ieși afară imediat după ce îți usuci părul

Mai stai două, trei ore în casă după ce îți usuci părul, mai ales dacă este sezonul rece. O schimbare bruscă de temperatură

Nu ține uscătorul într-o singură poziție

Schimbă rapid poziția uscătorului, atunci când usuci părul. Dacă îl ții prea mult într-o singură poziție, părul tău nu va avea volum. Și poți să te usuci și cu capul în jos, pornind de la rădăcini, să capeți un volum elegant și natural.