Ce este masajul Shiatsu

tehnici de masaj pentru fiecare zodie

Te doare spatele, ești stresată sau suferi frecvent de migrene? Masajul Shiatsu îți poate fi de folos. Acest procedeu a luat naștere în Japonia și combină tehnici ale medicinei orientale cu noțiuni moderne de anatomie și fiziologie.

Dr. Adrian Hrihor ne-a explicat că „numele shiatsu este un cuvânt de origine japoneză alcătuit din două caractere: „shi' (deget) şi „atsu' (apăsare). Este o tehnică de presiune asupra unor puncte folosite în acupunctură sau pe o zonă mai mare din jurul lor'.

Stresul, învins prin masajul Shiatsu

Masajul Shiatsu este benefic în numeroase afecțiuni, dar, mai ales, în cele cauzate de stres, pentru că induce relaxare fizică și psihică. Tensiunea nervoasă are ca rezultat și încordarea țesutului muscular. Astfel, puncte specifice sau regiuni întregi devin dureroase. Medicina orientală a dezvoltat, de-a lungul miilor de ani, un sistem terapeutic care utilizează aceste puncte nu numai pentru diagnostic, ci și pentru tratament. Masajul shiatsu reușește să aducă o stare de bine în întregul organism prin presarea acestor zone dureroase.

Împotriva durerilor de spate și nu numai

Acest procedeu mai este indicat și în cazul afecțiunilor acute ale oaselor sau mușchilor: torticolis (înțepenirea gâtului) și lumbago acut (blocarea spatelui). Dr. Adrian Hrihor spune că a obținut „rezultate miraculoase în aceste cazuri: chiar după prima ședința, pacientul putea să miște zona blocată anterior'. Este recomandat atât oamenilor sănătoși preocupați de prevenirea unor afecțiuni, cât și celor bolnavi. În unele cazuri, o singură ședință poate fi suficientă, în altele este nevoie de un tratament mai lung. Dar, în general, pentru a avea rezultate durabile, este nevoie de un tratament de 10 ședințe, cu frecvența de două-trei ori pe săptămână. În plus, pacientul trebuie să se ferească să facă exerciții fizice dure, să evite frigul și umezeala, care sunt factori agresivi în afecțiunile osteomusculare.

Sursa foto: 123rf.com