Ce creme de față folosim primăvara

Ce creme de față folosim primăvara

Primăvara își intră ușor, ușor în drepturi, așa că e nevoie să-ți schimbi rutina de îngrijire a tenului și să alegi produse cosmetice cu textură mai lejeră, hidratante, creme matifiante și, foarte important, creme cu factor de protecție solară. Să le luăm pe rând.

Crema de față hidratantă

Dacă iarna foloseai o cremă de față mai grasă, primăvara trebuie să alegi variante cu texturi mai lejere. Aproape orice cremă are și varianta light sau sub formă de gel. Important este să asigure hidratarea pielii, care a suferit destul de mult pe durata zilelor geroase de iarnă. Aplici crema de două ori pe zi, pe față, gât și decolteu și o lași câteva minute să intre bine în piele. Abia apoi poți începe să te machiezi.

Citește și – Cum aplici corect crema de ochi  

Crema de față matifiantă

În momentul în care temperaturile încep să crească și să transpiri, pielea va secreta un exces de sebum, pe care-l poți înlătura folosind o cremă de față matifiantă. În cazul în care ți se pare că îți usucă fața, o poți folosi doar dimineața, înainte de machiaj, iar seara poți folosi o cremă hidratantă de noapte.

Crema de față cu SPF

Probabil ai citit, știi deja sau chiar ai simțit pe pielea ta (uscată în jurul ochilor, cu pete pigmentare, cu tot felul de iritații, roșeață), cât de dăunător este soarele. Pe cât de bune pentru psihic sunt primele raze de soare după iarna geroasă, pe atât de rău fac pielii. Așadar, nu uita, crema cu factor de protecție solară nu trebuie să lipsească din îngrijirea ta zilnică. De altfel, există și creme de față hidratante care au SPF, așa că poți rezolva două nevoi ale tenului deodată.

Gomajul / Exfolierea tenului

Ce creme de față folosim primăvara

În afară de crema de față, primăvara este momentul în care tenul tău are nevoie de exfoliere. De două ori pe săptămână, folosește un produs de gomaj special pentru față. Nu aplica pe față scrub-ul pe care-l folosești pentru corp, deoarece acesta îți va usca fața și poți avea reacții alergice, precum iritații sau pete roșii. Produsul de gomaj pentru față are particule mai mici și exfoliază delicat. Tenul va deveni luminos și catifelat.

Citește și – 3 metode pentru purificarea tenului

Foto: 123rf