Zici că te vindeci, dar iată cu ce vin, de fapt, plicurile de răceală pe care le dizolvi în apă

ce contin plicurile pentru raceala

Plicurile de răceală, în fapt medicamente care se dizolvă în apă pentru o mai bună absorbție, poate își ameliorează pe moment starea, dar, pe mai vin cu ceva la pachet: E-uri.

Prin urmare, dacă plicul de răceală nu e absolut obligatoriu, poate vei reflecta dacă să îl iei sau nu. Sau dacă îl vei da copilului tău, dat fiind faptul că mulți aditivi alimentari sunt mai cu seamă periculoși pentru copii.

Infocons a vrut să știe câte E-uri conțin aceste plicuri de răceală și a făcut un studiu în acest sens. A analizat 17 tipuri de plicuri de răceală care se găsesc pe piața noastră, respectiv de la următorii distribuitori sau producători: Smithkline Beecham S.A. (Coldrex Max Grip Lemon, Coldrex Honey&Lemon, Coldrex Lemon, Coldrex MaxGrip Fructe de pădure&Mentol), Bristol Myers Squibb KFT (Fervex pentru adulți, Fervex pentru copii), Zentiva KS (Modafen Hot Drink), SC Slavia Pharm SRL (Faringo Hot Drink), Wrafton Laboratories Limited (Revigrip Hot Lemon Max), Glaxosmithkline Consumer Healthcare (Theraflu EXTRA răceală și gripă, Theraflu SINUS răceala și gripă), Zdrovit (Gripovit Junior, Gripovit Max C), SC Fiterman Pharma SRL (Propolis C Răceala&Gripă pentru copii și adulți), Angelini Pharma Österreich GMBH (Tantumgrip – lămâie, lămâie&miere, portocală) și Vitar s.r.o (Herbaflu răceală și gripă).

Iată care sunt plicurile de răceală cu cele mai multe E-uri:

Revigrip Hot Lemon Max – 9 E-uri

Modafen Hot Drink – 8 E-uri

Tantumgrip Portocala – 6 E-uri

Tantumgrip Lamaie&Miere – 6 E-uri

Tantumgrip Lamaie – 6 E-uri

Coldrex MaxGrip Fructe de padure &Mentol – 6 E-uri

Theraflu SINUS raceala si gripa – 6 E-uri

Fervex pentru adulti – 6 E-uri

Coldrex MaxGrip Lemon – 5 E-uri

Theraflu EXTRA raceala si gripa – 5 E-uri

Coldrex Honey&Lemon – 5 E-uri

Foto: Infocons

Vezi și Mare atenție la ce cumperi! Acestea sunt mărcile de mici cu cele mai multe E-uri!

Citește și:

Loading...