În urma votului din 6 februarie, aceasta a primit un mandat în legislatura 2018-2022, pentru Partidul Restaurării Sociale din Costa Rica (PRSC). El a candidat într-o circumscripţie din Alajuela, al doilea oraş ca mărime din Costa Rica.

Locuiește în Costa Rica de 15 ani

Dragoş Dolănescu (42 de ani), căsătorit și cu trei copii, trăiește în Costa Rica de peste 15 ani, de aici fiind mama sa, Margarita Valenciano. De profesie psiholog, acesta nu s-a dat în lături de la munca de jos, mai ales în tinerețe. Obișnuia să spele vase în restaurante, să fie ospătar și chiar să lucreze în construcții.

Dragos DolanescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Și regretatul său tată, Ion Dolănescu, care a murit în 2009, la 65 de ani, a fost deputat în perioada 2000-2004. Fusese ales în judeţul Ilfov pe listele Partidului România Mare (PRM).

Neglijat de tată, a știut ce înseamnă inclusiv munca de jos

Anul trecut, după opt ani infernali, s-a încheiat procesul dintre Dragoș Dolănescu și fratele său, care și-au disputat moştenirea de un milion de euro. Dragoș Dolănescu întotdeauna a susținut că tatăl său nu l-a ajutat cu bani, lăsându-l să se descurce singur inclusiv în studenția petrecută în România. În acea vreme, Dragoș locuia într-un apartament închiriat, împruna cu una dintre surorile sale (după mamă).

”Nu i-am cerut, dar nici nu s-a oferit să mă ajute, în anii studenţiei. Nu-l condamn, dimpotrivă, munca m-a ajutat să apreciez mai mult valoarea banului.

Când am terminat facultatea, Ionuţ (fratele său – n. red.) mi-a dat cadou 500 de dolari. Însă, în 2009, când tatăl nostru a murit, i-a vrut înapoi. M-am întreţinut singur (…) El a avut totul pe tavă”, povestea cu ani în urmă mezinul lui Ion Dolănescu.

În 2009, când Ion Dolănescu a încetat din viaţă în urma unui infarct, în salteaua solistului s-au găsit 50.000 de dolari: ”Ionuţ mi-a dat atunci cam 5.000 de dolari, iar el a oprit restul, pe motiv că îi trebuie pentru înmormântare”, îşi mai aminteşte el.

Foto: Hepta/Facebook

Citește și: