Ce bijuterii se potrivesc la fiecare aniversare a căsătoriei!

Ce bijuterii se potrivesc la fiecare aniversare a căsătoriei

De la nunta de hârtie la nunta de aur, fiecare aniversare a căsătoriei este un moment emoționant, fericit și împlinit în cuplurile cu adevărat unite. De aceea, trebuie sărbătorit, iar soții ar fi indicat să își ofere unul altuia câte un cadou. Dacă soțul alege o bijuterie pentru soție, iată ce bijuterie se potrivește pentru fiecare aniversare, în funcție de semnificația ei.

 

Conform tradiției occidentale, am împrumutat și noi obiceiurile frumoase de a organiza ceva festiv la fiecare aniversare a căsătoriei. Iată și ce bijuterii se pot dărui soției la aniversarea nunții, deoarece ele trebuie să aibă o semnificație aparte.

Bijuterii simbol sau bijuterii cu valoare pentru viitor

Nunta de hârtie: se sărbătorește la primul an de la nuntă și se numește nunta de hârtie, deoarece mariajul este încă foarte fragil. Tocmai pentru că soții sunt încă într-o etapă delicată a vieții, soția trebuie să primească o bijuterie durabilă, cu valoare deosebită. Se recomandă o bijuterie de aur cu diamante, care să fie privită ca o investiție pentru viitor.

Nunta de lemn: se sărbătorește la 5 ani de la căsătorie, iar soția trebuie să primească multe flori și bijuterii delicate din lemn, care să îi arate că ea va fi mereu o dragoste delicată și fragilă pentru soțul ei.

Nunta de tinichea: după cum se știe, tinicheaua sau aluminiul nu ruginește, se îndoaie ușor, dar nu se rupe și este un bun conductor de energie. Ajunsă la 10 ani, orice căsnicie dovedește că este rezistentă ca aluminiul în apă și că poate face față tuturor încercărilor. Soțul îi poate dărui soției o mică bijuterie fără valoare deosebită, poate chiar din tinichea, spre exemplu un breloc pentru chei sau un gablonț pentru brățară. Bineînțeles, aceasta trebuie să fie interpretată ca un cadou simbolic.

Nunta de cristal: este căsătoria ajunsă la 15 ani de dragoste, atașament și încredere. Bijuteria dăruită soției trebuie să conțină cristale albe, strălucitoare, indiferent de valoarea lor, care să îi arate cât de mult este prețuită în familie. Pentru soț, ea va rămâne la fel de strălucitoare ca la început!

Nunta de porțelan: se celebrează la 20 de ani de căsătorie și se pot dărui mici bijuterii din porțelan delicat, precum brățări, pandantive sau cercei. Porțelanul simbolizează fragilitatea, dar totodată și eleganța, frumusețea și devotamentul soției alături de care soțul își dorește să rămână până la sfârșitul vieții.

Bijuteriile potrivite la fiecare aniversare a căsătoriei

Nunta de argint: se sărbătorește la 25 de ani de la nuntă și este cel mai frumos prilej să îi dăruiești soției un set deosebit de bijuterii din argint. Acest metal reprezintă rezistența, frumusețea, eleganța și încrederea. Există un obicei vechi de se dărui verighete din argint, care se vor purta lângă cele de aur de la cununie și de a se reînnoi jurămintele.

Nunta de perlă: este sărbătorită la 30 de ani de la nuntă și soția trebuie să primească o bijuterie, oricât de mică, având perle veritabile. Perlele pot fi falsificate ușor, așa cum orice căsătorie poate să eșueze oricând, dar faptul că au trecut 30 de ani, înseamnă că există sentimente veritabile între cei doi.

Nunta de rubin: marchează 40 de ani de căsnicie și este un moment deosebit pentru a-i dărui soției o bijuterie cu rubine roșii, care semnifică iubire adâncă, încredere și apreciere. În unele țări din Occident, se montează un rubin pe verigheta soției.

Nunta de aur: sărbătorește 50 de ani de căsnicie, o adevărată viață împreună, și se poate dărui cea mai potrivită bijuterie, un lănțișor de aur, care arată că cei doi soți sunt legați până la sfârșitul zilelor.

foto: 123rf.com