Ce beneficii are ceapa, în funcție de culoarea ei

Ce beneficii are ceapa, în funcție de culoarea ei

Află ce beneficii are ceapa, în funcție de tipul ei, și nu o vei mai urî că miroase atât de puternic. Consumă ceapă verde, ceapă albă, ceapă roșie și profită de proprietățile pe care le au.

Ceapa a făcut parte din alimentația omului din cele mai vechi timpuri. Tot oamenii au descoperit că aceasta poate fi folosită și ca leac eficient împotriva multor afecțiuni.

Mirosul ei pronunțat și faptul că te face să lăcrimezi când o tai te face să o ocolești, dacă ești mai sensibilă.

Chiar și așa, această legumă are numeroase beneficii și proprietăți de care ar trebui să te bucuri cât mai des.

Mestecă puțin pătrunjel după ce consumi ceapă și vei vedea că nu vei mai mirosi a ceapă.

Îți oferim câteva motive pentru care merită să mănânci cât mai multă ceapă.

Vom vorbi despre cele mai comune tipuri de ceapă pe care le consumăm.

14 alimente sărace în calorii, dar bogate în nutrienți

Cceapa albă și galbenă – beneficii

Ce beneficii are ceapa – conține antioxidanți

Fitochimicalele sau fitonutrienții din ceapă sunt substanțe naturale care se regăsesc și în alte legume, dar și în fructele proaspete și fac bine sănătății.

Ceapa se numără printre legumele cele mai bogate în antioxidanți datorită conținutului de compuși sulfurici. Aceiași care îi dau și mirosul neplăcut.

Ce beneficii are ceapa – anticancerigenă

Antioxidanții din ceapă ajută în lupta împotriva tumorilor.

În particular, substanța numită quercetină are proprietăți anticancerigene. Aceasta ajută și contra bolilor cardiovasculare, bolii Parkinson, etc.

Ce beneficii are ceapa – combate colesterolul rău

Printre beneficiile sale, ceapa crudă ajută în producția de colesterol bun și combate colesterolul rău.

Nu ezita să-ți tai câteva felii de ceapă crudă pe care să le consumi la masă. Adaugă puțină sare neiodată și câțiva stropi de lămâie.

Ce beneficii are ceapa – protejează stomacul de ulcer și gastrită

Ceapa luptă împotriva efectelor radicalilor liberi și ajută la vindecare. Aceasta protejează stomacul de ulcer și gastrită.

De asemenea, ceapa previne apariția gastritei și dezvoltarea ei pe termen lung, păstrează un nivel normal al acidității în stomac.

Ce beneficii are ceapa – previne diabetul

Consumul de ceapă ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea diabetului.

Are un efect pozitiv în menținerea nivelului de insulină natural al organismului și previne obezitatea.

Usturoiul și ceapa combat durerile de dinți

Ce beneficii are ceapa – reduce inflamațiile și luptă contra infecțiilor

Flavonoidele și ceilalți compuși care fac ceapa să fie atât de sănătoasă ajută și la reducerea inflamațiilor din organism.

Inflamațiile sunt responsabile de dezvoltarea a tot felul de afecțiuni și boli din corp.

Astfel, beneficiile cepei sunt mai mari decât cele inflamatorii. Ține bolile la distanță.

Ce beneficii are ceapa – vitamina C

Ceapa conține și vitamina C, dar, mai important, este faptul că aceasta îmbunătățește și activează această vitamină în organism.

Acest lucru este bun pentru sistemul imunitar, piele, elasticitatea țesuturilor, vitalitate și energie.

Ce beneficii are ceapa – bună pentru oase

Ceapa îmbunătățește densitatea osoasă mai ales la femeile aflate în perioada de post-menopauză.

Acest lucru se datorează și calciului, dar și flavonoidelor din ceapă ce ajută calciul să meargă acolo unde este nevoie de el în corp.

Printre beneficiile cepei este inclusă și prevenirea osteoporozei.

Ce beneficii are ceapa roșie

Ceapa roșie reduce nivelul colesterolului rău și stimulează producția de colesterol bun.

Quercetina din ceapa roșie reglează tensiunea arterială, reduce riscul unui infarct și a altor boli de inimă.

Ceapa roșie este bogată în fier, calciu, vitamina C, K, B6 și alte minerale esențiale.

Acestea sunt rar de găsit într-un singur produs, în natură, așa cum se întâmplă în cazul cepei roșii.

Acest amestec de vitamine și minerale sunt esențiale și pentru sănătatea oaselor, circulație, sânge.

Ceapa roșie ameliorează astmul, alergiile și artrita, iar acest lucru se datorează proprietățiilor sale antiinflamatorii.

5 afecțiuni care se tratează cu ceapă roșie

Ce beneficii are ceapa verde

Ceapa verde de primăvară este bogată în vitamina A. Un fir de ceapă verde îți oferă necesarul zilnic de vitamina A de care organismul are nevoie.

Ceapa verde este bogată în fibre bune pentru sistemul digestiv, reglarea nivelului de zahăr din sânge, sănătatea cardiovasculară.

Ceapa verde este o sursă bună de cupru

Cuprul este un mineral important și rar și nu este prezent în toate sursele vegetale.

Profită de ceapa verde și de acest avantaj pe care ți-l oferă.

Capilarele, câteva organe printre care pancreasul, ficatul, și nu numai, beneficiază de aceste beneficii din plin.

Ceapa verde previne distrugerea ADN-ului și celulelor

Substanțele prezente în ceapa verde s-au dovedit că pot inhiba producția de xantinoxidază, enzima care produce radicalii liberi și care dăunează celulelor și ADN-ului acestora.

Consumând regulat ceapă verde poți menține organismul sănătos și tânăr, prin menținerea sănătății celulelor.

Remedii naturale pentru tensiune oscilantă

Moduri sănătoase să consumi ceapă

– cea bio este cea mai bună alegere

– ceapa gătită își păstrează proprietățile

– taie ceapa felii, pune zeamă de lămâie, sare neiodată și piper

– sucul de lămâie alungă mirosul puternic al cepei

– sucul de ceapă nu este cel mai gustos, dar este foarte sănătos

– pune la mâncarea găptită sau în salate un mix de ceapă pentru a te bucura de toate beneficiile și proprietățile lor.

Dacă ai probleme la stomac (gastrită de exemplu) ar trebui să eviți consumul de ceapă crudă.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Save