Fetele primesc fel și fel de mesaje mixte despre sex, din lumea care le înconjoară. Unele folositoare, iar marea lor majoritate nu.

Cele mai multe informații despre acest subiect conțin sfaturi menite să le fie utile mai degrabă adulților, care au acumulat o experiență.

Titlurile de genul cum să-l mulțumești pe prietenul tău, cum să te săruți mai bine, unde trebuie să îl mângâi, ar trebui înlocuite cu informații despre corpul lor.

Aceste informații să le explice cum funcționează corpul uman, ce poate face, ce se întâmplă dacă….

Fetele sunt învățate să fie sexy pentru a obține aprobări sau popularitate în cerul de prieteni.

Trebuie să știe că sexualitatea nu este despre felul în care alții te văd, ci despre cum se văd ele.

Deținerea propriei sexualități și a plăcerii este mai degrabă o împuternicire de sine, decât un instrument pentru a obține aprobarea sau plata pentru a exista în lume.

4 lucruri despre abuzul sexual asupra copiilor pe care orice părinte trebuie să le știe

Ce ar trebui să știe adolescentele când vine vorba de dragoste

1. Ele sunt pe primul loc

Specialiștii subliniază că, deși fetele tinere sunt obișnuite să se vadă sexualizate în mass-media, întotdeauna sunt orientate spre plăcerea bărbaților, mai degrabă decât a lor.

În ciuda a ceea ce mulți tineri vizionează online și în întreaga cultură actuală, plăcerea sexuală nu este o stradă cu sens unic.

Învățarea fetelor despre sexualitate este la fel de importantă ca și predarea unei materii.

2. Băieții vor fi băieți întotdeauna

Atunci când fetele tinere se simt nesigure în ceea ce privește corpul și sexul, ele sunt mai puțin ușor de manipulat de către băieți.

Dar, discuțiile deschise și pozitive despre sex pentru adolescente sunt văzute ca promovând promiscuitatea. Acest lucru este departe de adevăr.

Fetele puternice sunt mult mai predispuse să ia decizii bune atunci când vine vorba de a stabili granițe și de a alege partenerul.

Cea mai mare preocupare a lor este exact ce NU sunt învățați. Necunoscutul atrage.

Ignoranța afectează grav, neștiind anatomia lor și ceea ce au, are un impact imens asupra creșterii lor sexuale și a stimei de sine.

Necunoașterea conduce pe drumuri greșite, uneori greu de reparat. Multe tinere, în necunoștință de cauză, nu știu dacă au fost violate de exemplu, dacă nu cunosc definiția termenului.

Era încă studentă când a rămas însărcinată. A refuzat avortul, a născut și și-a luat licența

Ce ar trebui să știe adolescentele când vine vorba de dragoste? Dar părinții?

Mulți părinți spun că numai gândul de a vorbi despre sexualitate cu copilul îi stânjenește. Nimic mai grav și mai ignorant decât asta.

Părinții nu ar trebui să evite aproape niciun subiect de discuție cu copilul lor. Mai ales când vine vorba de adolescenți și sexualitate.

Dacă discuți cu copilul tău despre acest subiect nu va pune în practică ce a auzit, imediat după discuție. Mai ales că va cunoaște avantajele și dezavantajele actului.

Copiii care doresc să facă sex, vor face. Nu cer aprobarea părinților.

Dar dacă tu, ca părinte, eviți o astfel de discuție, nu faci nici primul pas să-l atragi pe copil, ușa aceasta va sta mereu închisă. Iar el nu va veni la tine când va avea probleme, chiar dacă tu-ți dorești asta.

Ultimul lucru pe care îl doriți ca părinte este să fiți ultimul care află când se întâmplă ceva.

Te gândești că ai fi putut fi împiedica problema prin comunicare deschisă și prin educație.

Ajutând adolescentele să înțeleagă imaginile pe care le văd în mass-media reprezintă un prim pas bun.

Conversațiile trebuie să înlăture rușinea din jurul sexualității feminine.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto