Ce alimente îți fac bine și care îți fac rău când ești la menopauză

alimente care îți fac rău la menopauză, bufeuri

De la bufeuri insuportabile și nopți nedormite, până la migrene și acumularea de kilograme în plus, menopauza îți poate face viața un chin. Există totuși alegeri pe care le poți face astfel încât să te ajuți să te simți bine. Cele mai importante opțiuni sunt cele legate de alimentație. Iată ce alimente să mănânci și pe care să le eviți când ai intrat la menopauză.

Nu știi ce să mănânci pentru a te simți mai bine după 50 de ani? Cel mai bine e să începi prin a avea grijă să te bucuri de un mic dejun sănătos.

CItește și:Divorț neașteptat în showbiz-ul românesc. Pe ea o vezi în fiecare dimineață la TV, iar el este un artist celebru

Fructele de mare, peștele protejează împotriva bolilor de inimă

 

Renunță la gustările sărate

Pentru a-ți păstra o tensiune arterială optimă, orice gustare sărată – chipsuri de cartofi, covrigei, pufuleți etc- este interzisă. Alege drept gustare un mix de nuci sau legume crocante tăiate. De asemenea, uită de orice băutură alcoolică, chiar și de vinul roșu despre care se spune că e sănătos. Studii recente au evidențiat că și un singur pahar de alcool consumat zilnic de către femeile aflate la menopauză crește riscul de a dezvolta cancer de sân. În plus, atât alcoolul cât și o ceașcă de cafea fierbinte declanșează bufeuri. Alege în schimb un pahar de ceai cu gheață. Ajută enorm.

Citește și: