Câți oameni poate îmbolnăvi o singură persoană infectată cu coronavirus. Explicația dată de Ministerul Sănătății

Cum faci diferența dintre răceală, viroză sau gripă

O singură persoană infectată cu coronavirus poate îmbolnăvi foarte mulți oameni. Ministerul Sănătății explică printr-un calcul matematic motivul pentru care trebuie să stăm acasă în plină pandemie de coronavirus.

 

Așadar, potrivit unui studiu, fiecare nou caz de coronavirus poate produce într-o lună alte 244, cifra fiind uriașă. Pentru ca să înțelegem mai bine mesajul, Ministerul a publicat și un clip video.

'De ce trebuie să #stămacasă? Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe…Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm distanța recomandată  între noi și ceilalți. Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi',   explică în filmuleț  Ministerul Sănătății.