Iată cum poți să păstrezi cosmeticele în frigider, la ce temperatură trebuie să le ții și cât timp să le folosești. Dar și ce cosmetice nu trebuie să stea niciodată la rece!

Uleiurile de față sau de corp – NU!

Așa numite uleiuri pentru corp, pentru păr sau pentru față, care hidratează pielea și sunt îmbogățite cu tot felul de vitamine, nu trebuie să stea niciodată la rece.

Substanțele de bază se vor separa, structura lor chimică se modifică din cauza temperaturii scăzute și nu vor mai avea același efect.

Cremele de față și de ochi – DA!

E bine să păstrezi cosmeticele cremoase destinate feței, ridurilor și ochilor la frigider. Este bine să le ții pe ușa frigiderului. Dimineața, când aplici crema de ochi rece, umflăturile și cearcănele se vor retrage mai repede și vei arăta mai proaspătă.

Creioanele de ochi și de buze – NU!

Nu le păstra niciodată la rece. Se întăresc, uleiurile din ele se separă de celelalte ingrediente când le scoți din frigider și nu vor mai fi la fel de cremoase și de bune. Se păstrează într-un spațiu răcoros departe de surse de căldură.

E bine să păstrezi cosmeticele organice la rece – DA!

Orice produs cosmetic organic, în afară de uleiuri, se păstrează la rece. Acestea se deteriorează mult mai repede dacă sunt ținute la temperatura camerei, deoarece nu conțin conservanți. E bine se le ții la rece, mai ales dacă sunt creme și loțiuni pentru piele, pudră compactă sau fond de ten.

Rujurile – NU!

Unii cosmeticieni susțin că este bine să păstrezi rujurile la frigider, alții nu. Este adevărat că rujul este plin de bacterii, este cremos, se topește ușor la căldură și reține tot felul de microbi de care nici nu vrei să auzi – herpesul e unul dintre ei. Dar nici la frigider nu le poți ține, deoarece la rece uleiurile benefice din rujuri se separă de celelalte ingrediente, devin sfărâmicioase și capătă o textură neplăcută.

Fardurile de pleoape – NU!

Mulți cosmeticieni ne sfătuiesc azi să nu ținem fardurile de obraz și de pleoape la rece, unde umezeala pătrunde în aceste produse și poate favoriza apariția mucegaiului. Fardurile nu conțin apă. Ele pot fi păstrate într-un loc întunecos și răcoros și este suficient pentru a rezista 6 sau 9 luni, cât scrie pe cutie.

Parfumurile – NU!

Parfumurile au o structură chimică foarte complicată. Dacă le ții la frigider sau la ții la soare sau lângă un calorifer, temperaturile prea ridicate sau prea mici le schimbă structura chimică și își vor pierde aromele deosebite.

Oja și lacurile de unghii – NU!

Nu este nevoie să ții ojele și tratamentele de unghii sub formă de lac la rece. Acestea nu se strică dacă stau la temperatura camerei. La rece, vor deveni mai vâscoase și mai greu de aplicat. Este suficient să le ții într-un sertar, departe de lumină, să nu se decoloreze.