Cartofi umpluți cu pui și morcovi

Cartofi umpluți cu pui și morcovi

Ce să mai gătim pe bază de cartofi? Familionul a cerut cartofi umpluți așa că le îndeplinesc dorința!

Ingrediente:

  • 8 cartofi mari
  • un piept de pui
  • 4 morcovi
  • un păstârnac
  • o felie rădăcină de țelină
  • o ceapă
  • 50 g unt
  • 1/2 legatură mărar
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Cartofii se ung cu ulei, se învelesc în hârtie cerată și se așază în tava de cuptor. Se lasă 45 de minute.
    2. Între timp, carnea și zarzavaturile se pun la fiert în apă rece și se spumează ori de câte ori e nevoie.
    3. Odată fierte, se scurg de zeamă, care se păstrează, și se toacă la robot. Se adaugă puțină supă, dacă amestecul este prea uscat, se pune și untul și se potrivește gustul de sare și piper.
    4. Cartofii copți se taie în patru, se umplu cu amestecul de carne și se aduc la masă presărați cu mărar.

    Sursa foto:Shutterstock