Cartofi umpluți cu praz

Cartofi-umpluti-cu praz

Pentru că îmi place să încerc lucruri noi, aseară am pregătit o porție de cartofi umpluți cu praz. Iubesc rețetele ieftine, aspectuoase și gustoase! 

Ingrediente pentru cartofi umpluți cu praz:

● 8 cartofi mari

● 2 fire praz
● 5 felii bacon

● un ou
● 50 ml vin alb

● 50 cașcaval ras
● 150 ml smântână de gătit
● 20 g unt

● sare

● piper
● 2-3 fire pătrunjel

1. Cartofii bine spălați se pun la fiert 25 de minute în coajă.
2. Între timp, prazul tăiat mărunt se călește cu unt și bacon tăiat cubulețe.
3. Cartofilor li se face o gaură, se scobesc de miez, care se adaugă în compoziția cu praz, și apoi se
pun oul, cașcavalul, smântâna și jumătate din cantitatea de vin.
4. Se umplu cartofii, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu restul de vin și se lasă la cuptor
pentru 30 de minute. Se ornează cu pătrunjel.

Incearca si urmatoarea reteta de cartofi umpluti cu telemea si sunca