Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • o linguriță fulgi de ardei iute
  • o linguriță turmeric
  • o linguriță semințe de coriandru
  • o linguriță semințe de chimen
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri parmezan
  • sare
  • 1. Cartofii curățați și tăiați cuburi se pun la fiert în apă cu sare și se lasă 5 minute.
    2. Apoi, se scurg bine și se pun într-o tigaie pe foc și se lasă să se călească în 2 linguri de ulei, cu capac.
    3. Între timp, condimentele se amestecă ușor cu restul de ulei. Se pun cartofii într-o tavă, se ung cu amestecul de condimente și se dau la cuptor.
    4. Se mai amestecă prin scuturare cartofii și se lasă la cuptor 45 minute. Se întorc de două ori în timpul coacerii. Se servesc cu parmezan…sau fără, dacă este perioadă de post.

    Sursa foto:Shutterstock