Cartofi mexicani

Cartofi mexicani

Vreți o rețetă nouă pe bază de cartofi? Ceva ce nu ați mai încercat? Faceți o porție de cartofi mexicani și cu prima ocazie veți repeta rețeta!

Ingrediente

  • o conservă mare fasole roşie fiartă
  • 500 g carne tocată
  • 50 g unt
  • 2 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • o linguriţă praf de chili
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • 65 g bulion
  • 300 ml supă de vită
  • o conservă mică porumb boabe
  • 10 cartofi medii
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Cartofii se pun la fiert în coajă 10 minute şi, între timp, în unt topit se pun la călit ceapa tocată şi usturoiul.
    2. Se adaugă carnea tocată, se desface cu lingura şi se lasă 10 minute pe foc. Se amestecă praful de chili, chimenul, bulionul şi se pun peste carne.
    3. Se adaugă fasolea și supa, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă 25 de minute la fiert.
    4. Cartofii se taie în două pe lung, se scobesc, se ung cu ulei şi se umplu cu fasolea cu carne și porumb. Se lasă la cuptor 10 minute.

    Sursa foto: Shutetrstock