Cartofi gratinați

Cratofi-gratinati

După cartofii prăjiți, cartofii gratinați sunt cei mai apreciați și gustați cartofi din toate timpurile. Sa vă mai spun că rețeta conține și cubulețe suculente de bacon? Haideți, nu vă mai fac poftă dar vă rog să mergeți acum la bucătărie și să pregătiți minunea asta de cartofi gratinați!

Ingrediente:
● 800 g cartofi ● 150 g bacon
● 300 ml lapte
● 200 ml smântână
● 3 căței de usturoi
● 150 g cașcaval ras
● sare ● piper

1. Cartofii curățați se taie
rondele cât mai fine care se
pun într-o oală cu usturoiul,
sare și piper.
2. Într-o cratiță înaltă se toarnă laptele și smântâna
și se fierb astfel 30 de
minute, la foc mic, amestecând
din când în când.
3. Între timp, baconul tăiat
mărunt se călește într-o tigaie
fără ulei și se scoate pe șervete
de hârtie.
4. Într-un vas de cuptor se pun
straturi de cartofi și cașcaval,
se toarnă laptele cu smântâna
și se acoperă cu cașcaval ras.
Se lasă la cuptor 10 minute. Voila, avem cartofi gratinați!

Credit foto: Shutterstock

Loading...