Cartofi cu praz și salată de morcovi

►8 cartofi
►1-2 fire praz
►3-4 linguri ulei
►50 g unt sărat
►sare grunjoasă
►rozmarin verde
Pentru salata de morcovi:
►5-6 morcovi
►2 ouă fierte
►2 ouă nefierte
►1-2 lingurițe muștar
►ulei
►zeama de la o lămâie
►o legătură pătrunjel proaspăt
1. Se curăță și se spală cartofii. Se taie bucăți potrivite și se pun în tava tapetată cu ulei. Se curăță prazul, se spală și se taie fâșii și se adaugă în tava cu cartofi. Se condimentează cu sare și piper, se stropesc cu ulei și puțină apă.Tava se bagă în cuptorul încins și se lasă să se rumenească.
2. Separat, se pun cele două ouă să fiarbă. După ce au fiert, se scot și se curăţă de coajă. Albușurile se toacă mărunt iar gălbenușurile se amestecă cu gălbenușurile crude, cu muștarul, sarea, piperul și zeama de lămâie. Se pune şi uleiul treptat, până se face maioneza, apoi se lasă la rece.
3. Separat, se rad morcovii, se scurg de suc și se pun într-un bol. Se amestecă cu maioneza şi cu albușurile fierte, tocate mărunt.
4. Se scot cartofii din cuptor și se servesc cu salata de morcovi cu maioneză și se ornează cu pătrunjel, tocat mărunt.

Loading...