Ingrediente:

  • 8 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare grunjoasă
  • Pentru umplutură:

  • 100 g șuncă
  • 100 g salam de Sibiu
  • 100 g telemea
  • 1/2 legătură mărar
  • 100 g unt
  • un praf sare
  • 1. Cartofii se spală foarte bine, se usucă, se ung cu ulei și se tăvălesc prin sare.
    2. Se pun în tava aragazului și se lasă la cuptor pentru o oră.
    3. Între timp, șunca și salamul de Sibiu se taie mărunt, se amestecă bine cu telemeaua rasă sau tăiată cubulețe.
    4. Cartofii copți se scobesc, miezul se amestecă apoi cu șunca și salamul, se adaugă untul, mărarul, sarea, se amestecă ușor și se pune umplutura în cartofi. Se servesc imediat.

    Sursa foto:Shutterstock