Cârnați de porc

Cârnați de porc

Nu există Craciun fără niște cârnați de porc, făcuți în casă de gospodinele iscusite, cu câteva zile înainte de Ajun. Iată cea mai simplă rețetă cu care singur nu veți da greș!

Ingrediente cârnați de porc:

6 kg fleică de porc

2 căpățâni mari de usturoi

10 m intestine

sare

piper

boia

cimbru

Mod de preparare:

  1. Jumătate din cantinatea de carne se toacă la mașină, iar jumătate se taie mărunt la cuțit. Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, sarea, piperul, boia și cimbru, după gust. Se frământă bine compoziția și se lasă să se odihnească o oră la frigider.
  2. Intestinele bine spălate se pun pe pâlnia specială a mașinii de tocat și se umplu treptat cu amestecul de carne, cu mare atenție, să nu se spargă.
  3. Pe măsură ce se umplu, intestinele se răsucesc din loc în loc pentru a forma cârnații. Se leagă la capete și se lasă la uscat la aer, 3 sau mai multe zile, în funcție de cât de uscați îi doriți. Se servesc prăjiți.

Citește și: Rețeta de lebăr de porc

Loading...