Rețetă de cârnați albi

carnati-albi

Cauți o rețetă de cârnați albi de casă? Noi pe asta am probat-o și ne-am declarat super mulțumiți, am mâncat tot din farfurie și ne-am și lins pe degete! 

Ingrediente pentru cârnați albi:

● un kg piept de vițel

● 400 g piept de porc
● 400 g cuburi de gheață

● 40 g lapte praf
● 25 g sare fină

● o lingură praf de muștar
● 2 legături pătrunjel

● o linguriță nucșoară
● 2 lingurițe piper alb

● 3 m intestine de porc

1. Se taie cuburi carnea de vițel și cea de porc și se pun la congelator cât să fie carnea foarte rece, nu congelată. Apoi, așa foarte rece, se toacă.
2. Se mărunțesc și cuburile de gheață și se pun într-un vas. Se adaugă carnea, laptele, sarea, piperul, nucșoara, pătrunjelul fin tocat, praful de muștar. Se amestecă 5 minute.
3. Se înmoaie intestinele în apă caldă, se pun pe dispozitivul de umplut și se umple intestinul fără a-l departaja în mici cârnați. Se leagă într-o primă fază doar la cele două capete. Apoi, se întorc formând cârnați mai mici, după dorința.
4. Se pune apa la fiert, se fierb cârnații 15 minute, se stinge focul și se lasă 10 minute.

Loading...