Care este tunsoarea potrivită în funcție de forma feței?

Care este tunsoarea potrivită în funcție de forma feței?

Ce înseamnă tunsoarea potrivită? Cum o alegi? De ce criterii să ții cont? Când vrei o nouă coafură, cel mai important este să ții cont de forma feței. Iar dacă nu știi ce ți se potrivește, lasă-te pe mâna stilistului. El îți va da cele mai bune sfaturi.

Lucian Busuioc, Wella International Top Artist, recomandă câteva tunsori pentru cinci tipuri de fizionomii.

Tunsoarea potrivită pentru fața ovală

Forma ovală este cea ideală, pentru că i se potrivesc toate lungimile și formele. Datorită proporțiilor simetrice, poți încerca orice în materie de coafuri. Încearcă tunsorile bob, de orice fel, buclele lejere sau bretonul.

Cum să te tunzi dacă ai fața rotundă

Pentru fața rotundă se recomandă o lungime sub linia maxilarului și un breton scurt, pentru a echilibra trăsăturile și pentru a crea înălțime. Dacă alegi o tunsoare scurtă, propun un breton lung, cu cărare laterală, pentru a acoperi zona pomeților.

Cărare pe mijloc, dacă ai fața pătrată

Dacă vine vorba despre fața pătrată, alegem întotdeauna o cărare pe mijloc, pentru a alungi forma feței. Se recomandă alegerea unei tunsori în trepte, pentru a atenua părțile proeminente ale feței.

Tunsoarea potrivită pentru fața alungită

În acest caz se evită treptele, pentru a nu alungi și mai mult fata. Cărarea se va face pe mijloc. Poți alege un breton lung, până la nivelul sprâncenelor, cu o tunsoare deasupra maxilarului.

Tunsoarea potrivită pentru fața în formă de inimă

Cea mai potrivita în acest caz ar fi o tunsoare cu cărare pe mijloc și o lungime până la nivelul maxilarului. Acestea ne vor ajuta să ascundem bărbia ascuțită.

Atenție la instrumentele de coafare!

După ce ai ales tunsoarea potrivită în funcție de forma feței, trebuie să fii atentă la instrumentele de styling. „Placa nu este dăunătoare pentru păr, dacă este folosită așa cum trebuie. Adică pe părul perfect uscat, la temperatura corespunzătoare și numai dacă utilizăm în prealabil un produs cu protecție termică', spune stilistul Lucian Busuioc.

Foto: 123rf

Citește și: