Cardamonul poate preveni bolile gastro-intestinale. Ce alte beneficii mai are acest condiment

Cardamonul poate preveni bolile gastro-intestinale. Ce alte beneficii mai are acest condiment

Cardamonul poate preveni bolile gastro-intestinale, printre multe alte proprietăți pe care le are acest condiment savuros.

Beneficiile de sănătate ale cardamomului includ protecția gastrointestinală, controlul colesterolului, controlul asupra cancerului, ameliorarea problemelor cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui în organism.

Este util pentru vindecarea bolilor dentare și a infecțiilor tractului urinar, cum ar fi cistita, nefrita și gonoreea.

Cardamomul are proprietăți afrodisiace și este, de asemenea, utilizat ca un remediu pentru impotență, disfuncție erectilă și ejaculare prematură.

Quinoa, o sursă bună de proteine. 9 beneficii pentru organism și cum o consumi

Ce este cardamonul

Cardamonul este un condiment care provine din India, Nepal și Bhutan.

Astăzi, este disponibil în majoritatea locurilor tropicale din Asia, inclusiv India, China, Bhutan, Vietnam, Malaezia, Coreea și Japonia.

Este considerată regina mirodeniilor și una dintre cele mai scumpe condimente, clasându-se pe locul trei, primul și al doilea fiind șofran și, respectiv, vanilie.

Se crede că cultivarea cardamonului a început în climatul tropical și umed din India.

În termeni botanici, aparține familiei Zingiberaceae, iar denumirea sa științifică este Elettaria cardamomum.

Există două tipuri principale sau subspecii de cardamon.

Numele lor științific sunt Elettaria, denumită cardamon verde sau adevărat, și Amomum, care reprezintă cardamon negru, alb sau roșu.

Aronia, fructele puțin cunoscute care fac minuni pentru sănătate

Consiliul Condimentelor din India recunoaște trei soiuri de cardamon, care includ soiurile Malabar, Mysore și Vazhukka.

Există și un alt soi numit Njallani, care a devenit foarte popular împreună cu cele trei soiuri normale.

Acest soi a fost dezvoltat de un mic fermier numit Sebastian Joseph din districtul Idukki din Kerala.

Se găsește sub forma unei mici crengi cu semințe negre în interior. Atât semințele, cât și rodul, au o aromă plăcută.
Prin urmare, ele sunt utilizate ca agenți de aromatizare în bucătăria indiană.

Utilizarea sa nu se limitează numai la feluri de mâncare fierbinți și picante, semințele sunt adăugate la deserturi, băuturi pentru a completa aroma dulce.

Ceaiul de cardamon este o băutură foarte faimoasă, împreună cu ceai de ghimbir, în India.

În India, cardamomul a fost în mod tradițional considerat o plantă și a fost unul din ingredientele din Ayurveda (vechea știință indiană despre medicină și stilul de viață) și medicina tradițională chineză.

Se credea că este un remediu pentru infecții ale dinților și gingiilor, probleme la nivelul gâtului, congestie a plămânilor, tuberculoză pulmonară, inflamație a pleoapelor, tulburări gastrointestinale, rinichi și pietre ale vezicii biliare, antidot pentru otrăvuri și veninuri.

Pomelo te ajută să slăbești și întârzie îmbătrânirea pielii

Cardamonul – valori nutriționale

La 100 de grame de condiment găsim

– 300 kcal valoare energetică
– 68 gr carbohidrați
– 11 gr proteine
– 28 gr fibre
– 0 gr colesterol.

Este bogat în vitamine și micronutrienți – niacină, pridoxină, riboflavină, tiamină, vitaminele A și C, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, zinc.

Cardamonul – beneficii și proprietăți pentru organism

1. Previne cancerul colorectal

Cancerul, în special cancerul colorectal, este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume.

Creșterea costului terapiei cancerului convențional și a efectelor secundare ulterioare au încurajat cercetătorii să caute alternative care să fie durabile.

Studiile efectuate la Institutul Național de Cancer Chittaranjan din Kolkata au arătat că cardamonul dietetic a avut un rezultat pozitiv în contracararea cancerului colorectal într-o proporție de 48%.

2. Bun pentru sănătatea cardiovasculară

Studii de cercetare au fost efectuate la Departamentul de Farmacologie si farmaceutice la Colegiul de Farmacie regelui Saud University, Arabia Saudită.

Aici s-a arătat că administrarea de cardamon pentru boli cardiovasculare a dus la o bătăi controlate ale inimii, controlul hipertensiunii arteriale.

Micronutrientii din condiment pot contracara creșterea lipidelor din organism.

Semințele de chia țin sub control diabetul. Află 9 beneficii uimitoare pe care le au aceste semințe

3. Antidepresiv

De asemenea, se crede că cardamonul posedă proprietăți antidepresive.

Uleiul său esențial este unul dintre principalele uleiuri utilizate în aromoterapie.

Acesta poate fi folosit nu numai pentru depresie, ci și ca tratament pentru diferite alte boli, de la tulburări ale stomacului până la boli pulmonare.

4. Previne bolile gastro-intestinale

Cardamonul a fost utilizat în mod tradițional în Ayurveda, medicina chineză și sistemul Unani ca remediu pentru tulburările gastro-intestinale.

Extractul metanolic din cardamon este componenta care ajută la controlul tulburărilor gastro-intestinale, cum ar fi aciditatea, flatulența și crampele stomacale.

Uleiurile volatile extrase au arătat efecte pozitive asupra tulburărilor gastro-intestinale.

5. Proprietăți antimicrobiene

Timp de mai multe milenii, s-a crezut că cardamonul are proprietăți de combatere a infecțiilor.

Pentru știința modernă, înseamnă că el conține proprietăți antimicrobiene.

Această teorie a fost testată la Universitatea Yüzüncü Yil de către Ağ Aoğlu și colaboratorii săi.

Au fost efectuate experimente pe extractele sale volatile.

S-a observat că uleiurile din cardamon au fost capabile să inhibe creșterea și răspândirea unor microbi foarte periculoși care provoacă în mod regulat intoxicații cu alimente.

6. Proprietăți anti-spasmodice și antiinflamatoare

Potrivit Ayurveda, cardamonul este bun pentru dureri musculare și articulare.

Spasmele musculare sunt adesea raportate de persoanele în vârstă. O contracție bruscă a mușchilor cauzează aceste spasme.

Când se contractă mușchii, acestea pot duce la apariția bruscă a durerii.

Cercetătorii Al-Zuhair de la Universitatea King Saud din Arabia Saudită au efectuat cercetări pe animale și au concluzionat că poate fi folosit ca măsură de control pentru spasmele musculare.

Dovezi experimentale recente sugerează că el are proprietăți antiinflamatorii și anti-carcinogene.

Uleiul de pește și beneficiile sale – 10 motive pentru care să-l consume familia ta

7. Boli dentare

A fost folosit în Ayurveda, precum și medicina tradițională chineză pentru tratarea problemelor dentare timp de multe secole.

După inventarea antibioticelor, s-a constatat că aceste antibiotice au produs rezultate mixte, precum și efecte secundare.

Unele reacții adverse au inclus inhibarea bacteriilor probiotice prietenoase în intestine.

Cu toate acestea, utilizarea condimentelor, pe de altă parte, este ideală deoarece inhibă numai microbii infecțioși, nu bacteriile probiotice.

Un studiu realizat de Isao Kubo, Masaki Himejima și Hisae Muroi la Divizia de Entomologie și Parazitologie de la Universitatea California a verificat prezența proprietăților antimicrobiene în cardamon.

8. Proprietate anti-astm

Poate fi, de asemenea, utilizat ca remediu pentru astm și alte probleme respiratorii.

El este, de asemenea, eficient în provocarea relaxării țesuturilor traheale.

9. Detoxifică corpul

Procesele metabolice din corpul nostru eliberează toxinele și radicalii liberi, care trebuie să fie anulați și eliminați pentru a rămâne sănătoși.

În caz contrar, aceste toxine acumulate pot provoca mai multe boli, inclusiv cancerul și îmbătrânirea prematură.

Este cunoscut ca agent de detoxifiere. Uleiurile esențiale și biochimicele prezente în cardamon asigură efecte detoxifiante.

Un studiu a arătat ca cardamomul a fost eficace impotriva celulelor canceroase.

10. Îmbunătățește circulația sângelui

În terapiile tradiționale, cum ar fi aromoterapia, cardamonul a fost utilizat pentru a vindeca simptomele astmului și bronșitei prin îmbunătățirea circulației sângelui în plămâni.

Uleiul esențial extras din cardamon este eficient pentru circulața sângelui în organism. Cercetarea a fost efectuată la Universitatea Nitte din Mangalore, India.

11. Tratează greața, durerile de gât și vărsăturile

În mod tradițional, a fost folosit ca remediu pentru greață.

Este un tonic și stimulent eficace și este bun pentru calmarea senzațiilor de greață și vărsături.

Pentru dureri în gât, cardamomul acționează ca o soluție bună.

Alături de scorțișoară face bine gâtului, mai ales dacă sunt fierte împreună și băute dimineața.

Moringa, planta minune bună în caz de diabet, artrită și chiar boli degenerative. Previne inclusiv cancerul

Ce alte beneficii mai are

Proprietăți afrodisiace

Din moment ce el dă o aromă dulce, s-a considerat în mod tradițional că are și proprietăți afrodiziace.

Nu numai că este considerat un afrodiziac, dar se crede, de asemenea, că are leac pentru impotență și ejaculare prematură.

Tratamentul tulburărilor urinare

În Ayurveda, a fost utilizat ca remediu pentru bolile și infecțiile tractului urinar, cum ar fi cistită, nefrită și gonoree.

Sughiț

Sughițurile pot fi foarte enervante, în special pentru copii.

Există mai multe remedii prescrise în medicina populară și una dintre cele mai populare dintre ele este acest condiment.

Condimentul fiert în apă poate elimina sughițul. Se bea apa.

Împrospătează respirația

El poate fi mestecat pentru a avea o respirație proaspătă.

Aromele sale se datorează prezenței uleiului esențial.

Nu este de mirare că uleiul esențial de cardamon este folosit ca un ingredient popular în guma de mestecat!

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Loading...