Institut din SUA: 13 aprilie, ziua cu cele mai multe decese din cauza COVID-19 în România. Când va fi ziua fără niciun deces

ziua fara niciun mort de coronavirus

Data de 13 aprilie va fi ziua cu cei mai mulți morți din cauza COVID-19 în România, arată o proiecție matematică realizată de un institut din SUA, iar 8 mai va fi prima zi fără decese. Proiecția ia în calcul păstrarea distanțării sociale totale până la finalul lunii mai.

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății (IHME) care funcționează în cadrul Universității Washigton, a realizat mai multe previziuni despre evoluția COVID-19 în lume.

Previziunile pentru România iau în calcul păstrarea măsurilor de distanțare socială pe tot parcursul lunii mai. Potrivit proiecției și calculelor matematice realiate de spcialisti, 13 aprilie este ziua în care se vor înregistra cele mai multe decese din cauza COVID-19. 36 de persoane își vor pierde viața din cauza noului coronavirus în ziua de 13 aprilie, iar 8 mai va fi prima zi fără decese în România.

Sistemul medical va fi cel mai solicitat pe 11 aprilie, arată studiul citat de Mediafax.

În doar 3 zile, vor fi necesare 1.301 de paturi în spitale, dintre care 299 de paturi la ATI dintr-un total de 1.772 de paturi ATI cât are România.

254 de persoane vor avea nevoie de paturi ATI cu ventilație invazivă pentru a-i ajuta să respire în urma complicațiilor generate de COVID-19.

Numărul total de decese estimat de Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății este de 804 până pe 4 august 2020.

În prezent, în România 215 persoane au murit din cauza coronavirusul.

Vezi și Cea mai mare rată de deces din cauza coronavirusului, în Europa, în a treia săptămână din aprilie. România și Cehia sunt la jumătatea perioadei de criză

Citește și: